Čarobni Dubrovnik - spoj povijesti, umjetnosti i neopisive atmosfere!

Zidine su nesumnjivo najpoznatiji prikaz Dubrovnika. 1940 metara zida i milijuni ljudi spremni na gužvu samo da bi se fotografirali ovdje. 



Silno bogatstvo arhitekture poslužilo je kao kulisa najpopularnije televizijske serije na svijetu i Dubrovnik upisala na kartu sasvim posebne vrste turista. Upravo su ovdje snimane jedne od najdojmljivijih scena Igre prijestolja pa nije ni čudo, nakon što je pala zadnja klapa, u Dubrovnik su počeli stizati fanovi iz čitavog svijeta.

Kad je serija Igra prijestolja došla u Hrvatsku, bila je to udarna vijest, a svako mjesto na koje je stala njihova kamera danas je dio posebne turneje. Kao što su neki fanovi veći od ostalih, tako su i neke lokacije popularnije od drugih, a u posjetiteljima znaju izazvati i malu katarzu.

Titula najgledanije serije i 30 nagrada Emmy samo su dio zvjezdane prašine koja već godinama prati seriju Igra prijestolja. Prema seriji, Dubrovnik je glavni grad svih kraljeva naziva 'Kraljev grudobran'. Turizam je u Dubrovniku zbog ove serije porastao za nekih 20 posto. 

U posljednje vrijeme većina ide na Skale od Jezuita koje su poslužile za snimanje hoda srama kraljice. Neki fanovii idu toliko daleko da se na tim stepenicama počnu i skidati kako je ona u toj sceni napravila. 

 

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju