Tvornica automobila kao turistička atrakcija

Jeste li znali da tvornica električnih automobila Mate Rimca na mjesečnoj bazi prima nekoliko stotina turista?

Tvornica automobila pravo je malo turističko središte u Svetoj Nedelji. Mate Rimac priznaje da puno ljudi iz raznih krajeva svijeta dolazi u ovo mjesto samo zbog tvornice električnih automobila. To su partneri, dobavljači ili kupci. Hotel u blizini odlično posluje jer većinu gostiju čine upravo njihovi posjetitelji.

Organiziranim turama kroz tvornicu mjesečno prođe i do 1000 ljudi! Pokazuje se cijeli proizvodni proces – od ideje, razvoja, testiranja, proizvodnje, proizvodnih alata, dijelova pa sve do gotovog proizvoda. Mate prepričava kako je jednom prilikom avion pun izraelskih studenata došao u Svetu Nedelju samo zbog njegove tvornice.

Posjetitelje zanima cijela priča, kaže, i njegov put do uspjeha koji ga je proslavio. Mlade najviše zanima kako izgleda radno mjesto te na koji način funkcionira globalno konkurentna firma.

Mati je u cilju stvoriti radna mjesta u Svetoj Nedelji te ističe kako mu je od velike važnosti ostati u Hrvatskoj. Njegova je misija privuči ljude iz drugih zemalja kako bi u našoj domovini otvorili svoje pogone. Što drugo reći nego: 'Bravo, Mate!'

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju