„Srce me vuče u moju domovinu i jako volim ovo što radim“

Dnevnik Nove TV u rubrici 'Bolja Hrvatska' već dugi niz godina predstavlja priče uspješnih ljudi koji svojim djelovanjem u društvu pokušavaju donijeti pozitivne promjene i time se bore za bolju budućnost Hrvatske.



U rubrici 'Bolja Hrvatska' u Dnevniku Nove TV Martina Bolšec Oblak predstavila je u ponedjeljak priču o Diani Prpić, 29-godišnjoj djevojci koja ne želi otići iz svoga sela u vrijeme dok se Hrvatska suočava s problemom odlaska mladih iz zemlje. U svom OPG-u pokraj Karlovca ova mlada poljoprivrednica uzgaja razne proizvode, od batata, paprika, malina, graha, tikava do lubenica, koje se ne jedu samo za hrvatskim stolovima, već su došle sve do Nizozemske. Među omiljenima je i njezina verzija čokoladnog namaza od batata koju, kaže Diana, želi i bolnica u Luksemburgu. U radu OPG-a pomažu joj roditelji i baka, ali i sezonske radnice iz karlovačkog kraja. Osim što je poljoprivrednica, uskoro će biti i diplomirana pravnica, a svjesna je i da poljoprivreda 21. stoljeća uključuje i aktivnost na društvenim mrežama.

Isto tako, Diana proizvode sama razvozi po Zagrebu, Rijeci i Splitu, a kaže kako njezin radni dan traje od jutra do mraka. „Dogodi se da po 3-4 sata samo spavamo po noći kada je nekakav sajam ili priprema za dostavu, tako da zna biti 'veselo'. Prije svega mi je bitno da sam sretna u tome što radim, a onda se i financijski isplati. Uvijek gledam da sam drugačija od drugih, da sam ispred drugih, da uvijek stvorimo neku novu ideju – do sada se to pokazalo zbilja uspješnim“, rekla je Diana Prpić u Dnevniku Nove TV. Smatra kako je mladima danas lakše jer su informatički educirani, a prepričala je kako i njoj zna doći „zid pred oči“. U takvim trenutcima napravi kratku pauzu, ali ni u tom trenutku ne pomišlja otići iz Hrvatske. „Srce me vuče u moju domovinu i jako volim ovo što radim. Sretna sam i to mi je jako bitno, da sam ispunjena svojim poslom i da mogu od njega živjeti“, kaže Diana.



Reporterke Martina Bolšec Oblak i Sanja Vištica nastavit će u sklopu rubrike gledateljima Dnevnika Nove TV donositi priče o pozitivnim, upornim i inspirativnim članovima društva koji čine našu zemlju boljim mjestom, kojima je zajednička jedna stvar - za svakog od njih možemo s punim pravom reći: oni su Bolja Hrvatska.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju