Koji od njih ipak ima "ono nešto"?

Gledatelji Nove TV i ovog su se tjedna mogli urnebesno nasmijati uz nove (ne)zgode mještana Gornjeg Dola, u novoj hit seriji "Bogu iza nogu". Tome su mnogo pridonijeli i Đuro, Srećko, svećenik Dubravko te Mirko

Đuro Janjić

Đuro je pravi lokalni seoski frajer, mačo tip, trener lokalne juniorske nogometne momčadi, zaljubljen u svoj nabrijani auto više nego u djevojku Ljubicu. Premda iskreno voli simpatičnu Ljubicu, vješto izbjegava brak s njom jer se ne želi skrasiti, ali u isto vrijeme želi uživati u svim blagodatima bračnog života, odnosno voli imati ženu kao što je Ljubica da brine o njemu.

Srećko Šojka

Srećko bi volio biti lokalni Robocop, ali umjesto pištolja ima pendrek, a umjesto policijskog auta - bicikl. Premda radi kao policajac i na sebe je preuzeo uvođenje reda i zakona u Gornjem Dolu, on zapravo nikada nije službeno položio za policajca pa nema dozvolu za uporabu oružja… što je veliko olakšanje svima jer nije baš u stanju rukovati ni svojim biciklom. Srećko je ponekad meta zabave seljana koji ga baš i ne shvaćaju ozbiljno, ali on sam sebe doživljava smrtno ozbiljno, pogotovo kada stavi sunčane naočale kakve nose piloti u „Top Gun“-u čak i za oblačnog dana.

Dubravko Kos

Dubravko je veterinarov sin svećenik. Iako ga otac stalno nagovara na ženidbu kako bi mu podario unuke, Dubravko vješto izbjegava tu temu. Mlad je svećenik koji voli zabave, nije imun na žene, a omiljen je među bakicama u selu. Želja mu je otići iz Gornjeg Dola.

Mirko Žderić

Mirko je narodski rečeno jednostavan dečko dobar kao kruh koji živi s mamom Zdenkom koja još uvijek brine o njemu kao da je malo dijete. Velikog srca i dobar u duši, Mirko je uvijek spreman pomoći svima u selu, makar i na vlastitu štetu. On je učiteljičin sin i načelnikov nećak te radi kao pomoćnik u općini premda mu njegov ujak načelnik ne dozvoljava da radi bilo što konkretno. Nesretno je, pomalo pubertetski, zaljubljen u Terezu koju obožava, ali ona ne mari za njega osim kao za prijatelja. Naivan i neiskvaren, Mirko se bori s Ljubicom za gradonačelnikovu naklonost i vjeruje da bi mogao izgraditi karijeru u uredu, premda nije točno siguran kakva bi to karijera bila.

A koji vas je od njih ipak najviše osvojio? Otkrijte nam svoje mišljenje u anketi:

Quiz Maker - powered by Riddle

Najbolje trenutke proteklog tjedna pogledajte u galeriji:

Seriju "Bogu iza nogu" pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

 

 

 

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju