Oduševio publiku i struku!

Četiri životna prijatelja iz predgrađa Bostona Doug MacRay (Ben Affleck), James 'Jem' Coughlin (Jeremy Renner), Albert Magloan (Slaine) i Desmond Elden (Owen Burke) opljačkaju banku. Upraviteljicu banke Claire Keesey uzmu kao taoca, no puste je bez ozljeda.

Doug odluči pratiti Claire kako bi spriječio Jema da je eliminira kao svjedokinju. Doug u Claire nakon nekog vremena ulaze u vezu. Međutim Doug ubrzo shvati kako je Claire vidjela tetovažu na jednom od pljačkaša, točnije Jema te da će ga prepoznati. Ljubavni trokut visokog rizika postane još napetiji kad se pojavi agent FBI-a Adam Frawley (Jon Hamm) u potrazi za pravdom. Ukradeni novac i ukradeno srce vode do veze koja bi mogla uništiti princa lopova.

Film je nastao prema romanu Chucka Hogana 'Princ lopov'. Zanimljiv je podatak kako su se pravi lopovi, uhićeni u New Yorku, pozivali upravo na ovaj film. Prema pisanju 'Hollywood Reportera 'pri uhićenju lopovi su izjavili da su im trikovi Ben Afflecka u filmu 'Grad lopova' pomogli u čak 62. pljačke. Oskarovac Ben Affleck potpisuje scenarij, režiju te tumači naslovnu ulogu u ovoj kriminalističkoj drami.

U ostalim ulogama pojavljuju se Jon Hamm (Momci s Madisona) te Blake Lively (Tračerica). Radnja filma je smještena u dio Bostona, Charleston koji je poznat po kriminalnim djelima. Film je 2011. godine nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca (Jeremy Renner).

Film 'Grad lopova' ne propustite ovaj ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju