DiCaprio skoro odbio ulogu Amsterdama Vallona

Na glasu kao jednog od najpoznatijeg glumca današnjice među prvima mjesto drži Leonardo DiCaprio. Njegov talent osobito je istaknut u filmu Bande New Yorka gdje se našao u ulozi Amsterdama Vallona. Zanimljivo je kako je Leonardo DiCaprio umalo odbio ulogu zbog svojeg tadašnjeg problema s očima. Glumac je u to vrijeme patio do strabizma, problema kod kojeg oči nisu usklađene i gledaju u različitim smjerovima. Međutim nakon brojnih razgovora s redateljem Martinom Scorseseom DiCaprio je prihvatio ulogu i pokazao se kao sjajan izbor za nju.

Osim DiCapria ostatak glumske postave bili su Daniel Day-Lewis u ulozi negativca Billa "The Butchera", te Cameron Diaz kao Jenny Everdeane, simpatizerka irske bande. Day-Lewis je bio posebno zapažen po svojoj transformaciji za ovu ulogu, gdje je izgubio na težini i izgradio mišiće, te posvetio puno vremena i pažnje da bi stvorio vjerodostojan lik.

Radnja filma smještena je u 19. stoljeće, a prati sukob dviju bandi s područja New Yorka. Film se temelji na istoimenoj knjizi Herberta Asburyja, a Scorsese je uspio dočarati mračnu atmosferu tog vremena.

Film je bio nominiran za čak 10 Oscara međutim nije osvojio niti jednoga. Unatoč tome film Bande New Yorka predstavlja izvrsnu dramu.

 

Film "Bande New Yorka" ne propustite pogledati u srijedu u večernjem terminu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju