Nova TV donosi lude avanture poznatog dvojca Asterixa i Obelixa. Ovog puta krenut će u Britaniju na veliko iskušenje, kako bi pomogli prijateljima. No, stvari se na tom putovanju neće razvijati kako su planirali.

Asterix i Obelix u Britaniji četvrti je i prema brojnim kritičarima najbolji film serijala o oštroumnom Asterixu i njegovom nespretnom, debelom, ali jako snažnom i dobrodušnom najboljem prijatelju Obelixu. Za ovaj su film kao šablona poslužili stripovi 'Asterix u Britaniji' i 'Asterix i Normani' koji su objavljeni još davne 1966. godine.IZVORNO IME:
Astérix and Obélix: God Save Britannia
REDATELJ: Laurent Tirard
ŽANR: avanturistička komedija
ULOGE: Gérard Depardieu, Dany Boon, Edouard Baer, Guillaume Gallienne, Vincent Lacoste
TRAJANJE FILMA: 110 minuta
GODINA: 2012
DRŽAVA: Francuska, Španjolska, Italija

Ovu zabavnu avanturističku komediju možete pogledati već sada na OYORadnja:

Jedno maleno selo u Britaniji odolijeva napadima moćne rimske vojske, ali njegove snage sve su slabije pa Kordelija, britanska kraljica, šalje svog najvjernijeg časnika Antiklimaxa, da potrži pomoć kod Gala, u drugom selu poznatom po otporu Rimljanima.U tom selu Asterix i Obelix već imaju pune ruke posla. Njihov poglavnik povjerio im je zadatak da naprave čovjeka od Urbaniksa, njegova dosadnog nećaka koji je stigao iz Lutecea. A zadatak je daleko od realizacije. Kad Antiklimax dođe sa molbom za pomoć, Gali mu odluče dati bačvu njihova čarobnog napitka. Asterix i Obelix će mu se pridružiti u povratku u Britaniju – kao i Urbaniks.

Napokon, putovanje pruža izvrsnu priliku za edukaciju mladića. No nažalost, ništa ne ide prema planu...Zabavne i urnebesne avanture Asterixa i Obelixa na putu u Britaniju pogledajte u nedjelju u 23:05h na Novoj TV! 

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju