Plesni vremeplov za pamćenje.

Asim Ugljen i Nika Jelić ušli su u anale ''Ples sa zvijezdama'', no razlog za to je prva jedinica od člana žirija. Bila je to ocjena Marka Cibocija za njihov jive koji nas je doveo u pedesete godine prošlog stoljeća. "Ja mislim da je tvoj ples večeras bio odličan i mislim da ćeš ti ući u anale plesa s ovim plesom večeras", rekao je nikad stroži Ciboci te na ocjenjivanju pokazao ocjenu 1 po prvi puta u showu.

"Asime moj ja bih tako htjela reći da je ovo bilo dobro, ali jedino što mogu reći je da mi je jako drago što ste došli do ovdje. Više od pola ste prevalili i to je uspjeh. Ostala bih na onom - to je bilo brutalno", istaknula je Larisa Lipovac Navojec, a Igor Barberić je nadopunio: "Kad si plesao sambu bilo je priče da ti je to najgori ples, a nažalost mislim da je ovo došlo u razinu s tom sambom." "Asime ovo je bila jedna ozbiljna borba na podiju, a trebao je biti jive. Mislim da Niki treba dati jednu desetku za mentorstvo. Iza sebe imaš nekoliko dobrih nastupa, a složila bih se s Larisom da je jedan dio bio top", komentirala je Franka.

U nominacije su ušli i Domenica i Alan no spasio ih je žiri od ispadanja, a u duelu plesnog vremeplova našli su se i Albina i Mario, a publika je odlučila gledat ih i u sljedećoj emisiji.
Plesnim vremeplovom publika je putovala od daleke 1890. pa sve do vizije budućnosti, a tome je u ovotjednoj emisiji doprinio i izgled članice žirija Franke. Naime, ona se u sedmoj emisiji showa ''Ples sa zvijezdama'' pojavila u futurističkom stajlingu, korzetu ''Future F'' izrađen tehnikom 3D printanja. 

Pedro i Valentina u sedmoj su emisiji plesali bečki valcer koji su nas odveli u 19. stoljeće. "Kad sam čuo da ćeš plesati bečki valcer imao sam velika očekivanja. Ono što je kod mene bio problem večeras je fluidnost jer si izgledao kao da poskakuješ. Bečki valcer je kraljevski ples pa sam očekivao nekog kralja ili princa, a dobio sam cara koji je gol", slikovit je bio Ciboci. Igor je istaknuo pozitivnu Pedrovu stranu da svakog puta zgrabi nastup kako treba. Franka je dodala: "Možda večeras nije bila najbolja tvoja izvedba, ali kad si nas naviknuo svaki put na najbolje." Larisa je istaknula kako se vidi da su imali pauzu u treninzima, ali imaju povezanost koja se njoj jako dopala. Za plesni odmak u vremenu osvojili su 34 boda žirija.

Zlatno doba društvenog i umjetničkog prosperiteta - bučne dvadesete na scenu su nam donijeli Domenica i Alan. "Sljedeća stvar što bi trebala malo paziti je sinkronizacija u prijenosu težine, ali to je puno manji problem. Ovo je za mene tvoja najbolja predstava do sada", pohvale je redao Ciboci, a ostatak žirija jedva je dočekao složiti se s njim u tome. "Dvije stvari ostaju konstanta, a to je taj tvoj osmijeh i zarazna energija", istaknula je Franka. "Meni ste bili jako duhoviti, jako zabavni. Bili ste točni u kodu. Mislim da ste ovaj ples učinili još prpošnijim, vratili ste em u dvadesete što je isto bio zadatak. Mislim da je ovo dobar ples, s dobrim koracima i plesnim izričajem", komentirala je Larisa. Za lude dvadesete osvojili su 36 bodova žirija.

Marko i Gabriela odveli su nas u tridesete godine prošlog stoljeća. "Ja mislim da je tebe ova emisija i ovaj cijeli koncept totalno rastvorila - i emotivno i glumački i plesački. Mislim da slušaš svaku našu sugestiju i to te odvelo jako visoko, a mene je vinulo do visoke ocjene", komentirala je Larisa, a Igor je dodao: "Kvrc se desio i ovo si ti. Od lyricala, do paso doblea i sad ovo..."
"Toliko ste tjedana s nama i nema boljeg osjećaja od ovog kojeg ja sad osjećam, od ovog ponosa. Rasteš iz tjedna u tjedan i polako, ali sigurno si se nametnuo kao jedan od favorita ovog natjecanja. Bravo Marko", istaknula je Franka. "Ti si lagano krenuo u ovu emisiju, napredovao si polagano i moram reći da si za mene večeras sebi otvorio kandidaturu za finale ovog showa. Svake emisije se kod tebe vidi napredak u plesu, odradio si puno quickstep dobrih elemenata, samo bi još trebalo pripaziti tehničke komponente. Ali kompenzirao si to drugim stvarima i samo tako dalje", pohvalan i konstruktivan bio je Marko Ciboci. Osvojili su 38 bodova žirija.

Izlet u ratne četrdesete koji podsjeća na Pearl Harbor na scenu su na plesni podij donijeli Bojana i Gordan. "Lyrical je spoj baleta, suvremenog plesa i jazz dancea. Bojana mislim da ti je ovo leglo i da si tu na svom terenu. Moram pohvaliti to što ste ovo uvježbali u vrlo kratkom vremenu, to treba nagraditi i svaka vam čast", istaknula je Larisa. "Ovo je zabavan show, ali mislim da je zgodno vidjeti kako svatko od kandidata ima nešto na čemu radi. Kod tebe je to poletjeti, pustiti da se desi, a kod tebe se to večeras dogodilo i samo tako dalje. Bravo", dodao je Igor. Za ovu plesnu priču osvojili su 38 bodova žirija.

U raspojasane šezdesete odveli su nas Jelena i Marko ove nedjelje. "Vi ste se već pokazali do sada kao par koji zajedno napreduje, a meni si danas čak za nijansu bila bolja od Marka. Hoću pohvaliti i Marka kao mentora jer uvijek blistaš", rekla je Larisa. "Marko je možda donio dva boda iz prošle epizode, ali ti si donijela večeras pregršt toga za prolaz dalje. Bravo", kratak i jasan bio je Igor. "Ti si se skroz nešto bunila oko ovog plesa, a mislim da si ti zapravo onaj štreber koji uvijek dobije pet. Kombinacija pokreta, fokus i balans to je to", komentirala je Franka. "Ja bih se složio s Larisom vezano za mentorstvo. Večeras si izgledala bolje od mentora što je apsolutna pohvala mentoru. Kao što je Franka rekla jedan od boljih cha cha cha", istaknuo je Ciboci. Osvojili su velikih 38 bodova žirija te uz dva dodatna boda od prošle emisije - 40 bodova.

U osamdesete su nas odveli Albina i Mario. Žiri je Albinu pohvalio za fluidnost, razigranost i rasplesanost kroz cijeli podij te istaknuo prošli nastup kao njen najbolji dosad. "Moram priznati da me ova današnja izvedba nije toliko oduševila kao one zadnja dva puta. Nekako jednostavno mi je falilo fokusa i malo je prošla izvedba pored mene, ali bit će bolje ubuduće", komentirala je Larisa. "Ja se ne bih složio s tim dijelom. Gledam i razmišljam si koji napredak Albine od prvi puta", kratko je prokomentirao Igor, a Franka je dodala: "Meni se jako svidio ovaj koncept. Imala si super čvrste i stabilne noge. Bili ste lepršavi. Imam osjećaj da si se više dala u prošlotjednu izvedbu. U svaki ples se trebaš istim žarom dati." Osvojili su 31 bod žirija uz dva dodatna Albinina boda iz prošle emisije to je 33.

Filip i Paula plesali su lyrical i odveli nas u devedesete. "Filipe neizmjerno mi je drago što si se vratio jer mislim da si zlato koje ovaj showa ne smije izgubiti. Tvoja hrabrost i upornost što večeras uopće plešeš s nama se treba nagraditi. Bravo", pohvalila je Franka Filipov povratak na scenu nakon ozljede.
"Ti si dokaz da stvarno treba stisnuti zube i napraviti sve na jednoj nozi ako je potrebno. Ja znam kako je to u kazalištu, a takav je bio i ovaj ples - show must go on. A ono najvažnije imate - to je taj plesni odnos koji je neprocjenjiv", istaknula je Larisa. "Vidi se da si imao bojazan prilikom plesa što je sasvim prirodno nakon ozljede. Pohvalio bih što se vidi da si izašao iz svoje komfor zone ovim plesom večeras", pohvalio ih je Ciboci. Osvojili su 36 bodova žirija.

Sambu iz budućnosti su plesali Sandi i Helena. "Ovo je bio sambastičan Sandi, sandastična samba", kratko je započeo Barberić, a nastavila i Larisa: "Lijepo ste to otplesali, bilo je dinamično, bilo je vatreno. Mislim da je ovo dobro odrađeno, konkretno i bravo."

"S kao Sandi, s kao samba - mislim da je ovo dobitna kombinacija večeri. Bili ste fenomenalni", simbolična je bila Franka dok je Marko dodao: "Kad sam čuo da plešeš sambu pomislio sam kako će to izgledati, ali uopće nisam imao potrebe za tim. Uskladio si svoju energiju s energijom sambe i ovo je bila nekakva verzija TikTok sambe ja bih rekao." Osvojili su 36 bodova žirija.

Pratite službenu stranicu showa "Ples sa zvijezdama" i ne propustite sve zanimljivosti ovog plesnog spektakla na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju