Jackie Chan potpisuje produkciju filma u kojemu igra modernog arheologa koji će se susresti s velikom odgovornošću.

Modernom arheologu Jacku Leeu (Jackie Chan) u snovima se ukazuju događaji iz prošlog života u kojem je on veliki kineski general Meng-yi čija sveta dužnost je briga za dobrobit korejske princeze OK-soo (Hee-seon Kim) u koju je zaljubljen. Posjećuje ga stari prijatelj William (Tony Leung Ka Fai) s kojim odluči krenuti u pustolovinu na istok. Situacija će se zakomplicirati kada naiđu na drevnu grobnicu. Riječ je o grobnici koju je 221. god. pr.Kr. dao izgraditi kineski car Qin Shi Huang. Jack spazi kako se na grobnici nalazi slika princeze iz Leejevih snova.

Soundtrack za ovaj film, pjesmu „Endless love“, pjevaju upravo glavni glumci filma – Jackie Chan i Hee-seon Kim. Chan pjeva na mandarinskom, a Seon na korejskom jeziku.

Chan se nekoliko puta ozlijedio na snimanju filma. Najprije se ozlijedio tako što je pao s konja. Do kraja dana nije mogao micati nogu te je morao nekoliko dana strogo mirovati. Srećom, nije došlo do ozbiljnije ozlijede pa se Chan ubrzo vratio na set i nastavio snimati uzbudljivi film. Vrlo brzo nakon prve ozlijede uslijedila je druga koja je ipak bila nešto ozbiljnija. Naime, za vrijeme snimanja jedne od akrobacija, Chan je uboden oštricom u ruku pri čemu je nastala duboka ozlijeda koja ga je spriječavala da neometano snima.

Uloga lijepe Samante u filmu pripala je glumici Maliki Sherawat. Zbog lošeg glasa na kojem se glumica našla, kružile su glasine kako je u ovom filmu ulogu dobila samo prije svojih kolegica (Aishwarye Rai Bachchan, Lare Dutte i Priyanke Chopre) samo na temelju činjenice da je spremna skinuti se pred kamerama. Zbog tih su glasina redatelj Stanley Tong i Jackie Chan održali izvanrednu press konferenciju u Indiji kako bi pojasnili javnosti da su Sherawat odabrali za ulogu Samanthe zbog njezina šarma i neupitnog glumačkog talenta.

Priču o modernom arheologu koji u snovima proživljava prošli život pogledajte u petak na Novoj TV. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju