Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

Zakaže li bubreg, slijedi dijaliza, a u najgorem slučaju transplantacija. Kako prepoznati simptome da bi se uspješno liječili? Svatko tko je ikada obolio od ozbiljne upale bubrega zna cijeniti savjete starijih da bi ih trebali bolje čuvati. Kada bol paralizira tijelo i nađete se na stolcu za pregled, upala je već ozbiljno zahvatila vaš organizam. U 'Zdravlju na kvadrat' govorit će se o ranom otkrivanju oboljenja bubrega koje je ključno za uspješno liječenje.

Anksioznost možemo opisati kao osjećaj straha koji se javlja u trenucima opasnosti, nelagode i nepoželjne situacije. Kada je taj osjećaj prisutan u svim životnim situacijama, i kad traje dulje od šest mjeseci, govorimo o anksioznosti kao psihičkom poremećaju koji se može i treba liječiti. Kako? 'Zdravlje na kvadrat' donosi odgovore.

Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' gledateljima će ovaj tjedan otkriti više o simptomima bolesti desni i mogućnostima njihova liječenja.

Crvuljak ili slijepo crijevo smatra se "nepotrebnim" jer, kako liječnici kažu, u današnjoj ljudskoj vrsti on nema nikakvu funkciju u razgradnji i eliminaciji ostatka probavljene hrane. Ipak, crvuljak se nalazi u organizmu i ponekad zna biti jako problematičan. Sumnjate li na upalu slijepoga crijeva pogledajte ovotjednu epizodu 'Zdravlja na kvadrat'.

Danas ni ne sumnjamo da kožu moramo štititi od sunca, no jednako je važna i svijest o zaštiti očiju. Osnovna uloga dobrih sunčanih naočala upravo je zaštitna. Kako znati koje naočale odabrati, gledatelji mogu doznati u emisiji 'Zdravlje na kvadrat'.

Ciste na jajnicima vrlo su česta pojava. Kako to izgleda kada ciste na jajnicima ipak počnu raditi probleme i kako ih se liječi, istražili su novinari emisije.

U rubrici 'Vi pitate' ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' govorit će o bolestima kralježnice.


 


 

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 15. srpnja na Novoj TV i u nedjelju, 16. srpnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju