„Ovo je za mene veliki profesionalni izazov, ali i prirodni nastavak novinarske karijere.''

Tim dnevnih urednika informativnog programa Nove TV dobio je pojačanje – dugogodišnja novinarka i reporterka Nove TV Anita Martinović terensko je izvještavanje zamijenila zagrebačkim studijem i uređivanjem dnevnih informativnih emisija: vijesti i središnjeg Dnevnika.

„Ovo je za mene veliki profesionalni izazov, ali i prirodni nastavak novinarske karijere. Nakon 24 godine terenskog reporterskog rada, spremna sam biti dijelom uredničkog tima koji stvara najgledaniji informativni program u Hrvatskoj. Veselim se novom poslu u kojem je svaki radni dan nova odgovornost prema našim gledateljima: kvalitetno, točno i objektivno ih informirati. Na sreću, uz uigran tim informativnog programa Nove TV to nije težak zadatak“, izjavila je Anita Martinović.

Za vrijeme studija na Pravnom fakultetu u Osijeku radila je u osječkom dopisništvu HRT-a gdje se u deset godina okušala u gotovo svim novinarskim formama informativnog i mozaičnog programa. Na Novu TV dolazi 2005. kao dopisnica iz Osijeka odakle je izvještavala s područja istočne Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Gledatelji je posebno prepoznaju po reportažama u kojima je izvještavala o gospodarskoj i demografskoj slici Slavonije te situacijama poput prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda s tog područja. Anita se kao prepoznatljivo lice informativnog programa Nove TV posebno istaknula svojim izvještavanjem s terena iz poplavljene Gunje.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju