''Nije mi baš svejedno, ali moram!''

 Iznenađenja će se samo redati za kandidate najpoznatije televizijske kuhinje. Vješto kuhanje zahtjeva i da im žiri izazove još malo ''zapapri''. Pred Andreu Dević, pobjednicu prošlog izazova, stoga će staviti zadatke kojima će ona morati otežati kuhanje svojim kolegama, ali će moći i izabrati hoće li ona kuhati ili sve promatrati s galerije.

Trenutačno je ona u velikoj prednosti i ostalim natjecateljima može zagorčati život. Prednosti kojoj su joj dali Stjepan, Damir i Melkior je i biranje glavne namirnice s kojom će kandidati morati raditi. ''Vjerujem da će odabrati mudro i za sebe i za sve nas'', rekla je Jelica Boto koja je Andrei cimerica u MasterChef vili.

''Dali ste nam veliku nadu da ćete jednoga dana biti budući chefovi. Ostavili ste nam slatki okus u ustima. Sami ste išli stepenicu naprijed i podigli ljestvicu. Nadamo se da ćete tako i nastaviti'', rekao im je Stjepan.

''Atmosfera se lagano zagrijava. Još vrije, još krčka. Ja bih da danas podignemo tu temperaturu, da zakipi još jače, da doslovno počne kuhati'', kazao im je Melkior.

Namirnice koje će Andrei chefovski trojac dati na izbor su svinjski kare bez kosti, volovsko srce te pureći zabatak. ''Svinjetina je krto meso. Treba pogoditi da bude sočno. Ako ti malo pobjegne, postat će suho. Ali ne smije biti sirovo'', savjet će koji će Andrea čuti od Melkiora.

Iako joj je žiri sugerirao najzanimljiviju od tri ponuđene namirnice, Andrea se ipak neće odlučiti za nju. Osim toga, žiri sprema još jedno iznenađenje. ''Na raspolaganju ćeš imati 20 malih znakova stop. 16 za po svakog kandidata i četiri dodatna. Znakove ćeš koristit da zaustaviš, zabraniš ili namirnice ili uređaje, tj. kuhinjska pomagala koje mogu koristiti natjecatelji'', objasnio joj je Stjepan.

Što će Andrea stopirati kolegama za radnim jedinicama, koje uređaje sa zajedničke police će im blokirati za korištenje te koju će od tri ponuđene namirnice morati spremiti, saznat ćemo uskoro.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju