''Bilo je ovo prekrasno iskustvo, vjerojatno jedno od najljepšeg u mom životu. Žao mi je što ne ostajem još učiti. Počašćena sam što sam bila ovdje, što sam naučila dosta…''

 Napeti stres test u kojem su sudjelovale Gorana Milaković, Klavdija Zubović i Ana Marija Kutleša, bio je posljednji izazov u kojem je svoje kuharske sposobnosti demonstrirala Ana Marija nakon što je njezin tanjur bio najlošiji.

Ženski trojac u vrućoj MasterChef kuhinji uhvatio se u koštac s reprodukcijom jela ispod zvona. Radilo se o svinjskom fileu, redukciji od crnog vina, kroketima od svježeg kravljeg sira i čimulica. Kako im je objasnio Melkior svinjski file trebale su ispeći u pećnici, redukciju crnog vina napraviti od meda i soli, odnosno s medom balansirati kiselinu, tanin i slatkoću. Na kraju su trebale napraviti blagu otopinu gussnela da se malo poveže ta redukcija. Što se tiče čimulica trebalo ih je prerezati na četiri dijela, vanjske listove blanširati u vodi i onda ohladiti u hladnoj da bude hrskavo. Kod kroketa je bilo bitno da u njima ostanu komadići sira. Osim okusom, jelo je trebalo i vizualno replicirati, a upravo su listovi čimulice bile detalj koji je promaknuo svima.

U eliminacijskim izazovima svaka je pomoć dobrodošla pa su tako kuharice odabrale i svaka po jednog pomoćnika koji im je pomagao s galerije. Gorana je izabrala Mariju Gregorić, Klavdija Tomislava Markovića dok je Ana Marija izabrala Filipa Pleteša.

Zbog toga što su Gorana i Ivan Temšić bili najviše povezani i do sada se uvijek za savjet obraćala njemu, žiri je bio iznenađen njezinim izborom za pomoćnika s galerija. Osim toga, žiri je primijetio da su i sve tri natjecateljice u ovaj izazov ušle prilično opuštene. ''Čak me strah da su previše smirene ušle u izazov'', rekao je Damir. No možda je pogrešno procijenio situaciju, jer su se nekima i ovoga puta tresle ruke.

'Kada čovjek mora izvršiti bilo kakav zadatak u određenom roku, i mora ga izvršiti na što boli način, stvara se veliki pritisak. Na trenutke malo mi se ruka zatresla kad sam povlačila crtu'', rekla je Ana Marija.

Ostali kandidati pokušavali su im pomoći savjetima, ali i bodrenjem pljeskom, pa čak i pjesmom ''Kad si sretan'' na koju su zaplesali i članovi žirija. ''Koliko god su vikali, ja sam napravila po svom. Ako zaribam, ja sam zaribala'', istaknula je Gorana te opravdala zašto nije poslušala baš svaki savjet koji joj je dovikivala Marija. Klavdiji su najzahtjevnije za izradu bile okruglice od sira. ''Uvijek postoji strah da je nešto pošlo po zlu'', rekla je Klavdija nakon što je skuhala jelo.

''Mislim da njih sve tri imaju podjednake šanse za prolazak. Borile su se i u ovom izazovu i u kuhanju prije i sve tri imaju još nešto za pokazati i nisu gotove s MasterChefom. Danas će presuditi nijanse, nekakva tekstura ili okus'', smatra Ana Antunović.

Nakon što je Klavdija donijela svoj tanjur, žiri je primijetio da su joj okruglice veće nego su trebale biti: ''Omjer sira i brašna i jaja nije baš dobro balansirala'', rekao je Stjepan. Gorana se prilikom kuhanja, kaže i najela. Žiriju se svidjelo kako je napravila meso i redukciju, ali kod kroketa je jedino vizura odmakla, dok su okusi pogođeni. Prvo što je na tanjuru Ane Marije upalo u oko je tamna boja čimulica te nedostatak redukcije koja nije servirana sa strane kao što je to bilo na prezentacijskom tanjuru.

''Sve tri su glavnu namirnicu na tanjuru, a to je meso, odradile stvarno super'', komentirao je Stjepan. Najveća zamka je kandidatkinjama bila u kroketu, ali Gorani ni to nije izazvalo stres. ''Ovo kuhanje danas, guštala sam. Dalo mi je još više poleta, motivacije da idem dalje'', kazala je Gorana. To su primijetili i ostali kandidati koji su po povratku u vilu, dok još nisu znali tko će se od natjecateljica u eliminacijskom izazovu vratiti, komentirali kako se Gorana činila najsmirenija.

Ana Marija koja je prema procijeni žirija bila najlošija u pripremi ovog jela za kraj je rekla: ''Bilo je ovo prekrasno iskustvo, vjerojatno jedno od najljepšeg u mom životu. Žao mi je što ne ostajem još učiti. Počašćena sam što sam bila ovdje, što sam naučila dosta. Naravno da sam razočarana, ali idem dalje, očito to nije put za mene. Odlazim nešto ispunjenija nego što sam došla.''

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju