Rezultat je to predanog rada i priča koje su potaknule i promjene unutar sustava

Na Europski dan pacijenata, reporterka Provjerenog Nove TV, Ana Malbaša, primila je posebno priznanje Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata za istraživačko novinarstvo u medicini s osobitim doprinosom za prava pacijenata. Rezultat je to predanog rada i priča koje su potaknule i promjene unutar sustava.

''Meni ovo priznanje znači mnogo. Godinama pratim zdravstvo kroz istraživačko novinarstvo. Pred kameru Provjerenog stala je Ljubica Adžaip i priznala da je dala mito splitskom kardiokirurgu Cristianu Bulatu. Na početku prošle sezone pacijentice su mi otkrile da ih je varaždinski psihijatar seksualno uznemiravao i zlostavljao u javnoj bolnici. Ove sezone bavila sam se nabavkom cjepiva protiv covida 19. Sve su te teme dovele do određenih promjena unutar zdravstvenog sustava.'', izjavila je Ana nakon primitka priznanja i dodala: '' Ponosna sam na sve pacijente i liječnike koji nam se javljaju i koji iznose nepravilnosti. Mene posebno motivira baviti se temama koje utječu direktno na ljudsko zdravlje. Ovo priznanje mi je vjetar u leđa, poticaj da se i dalje nastavim boriti za bolji i pravedniji zdravstveni sustav.''

Istraživačka emisija Provjereno već 15. sezona svojim pričama ukazuje na probleme i nepravilnosti u društvu, ali i mijenjaju živote nabolje zbog čega su postali sinonim borbe za pravdu.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju