Film koji će vas dirnuti duboko u srce

Glumac Bradley Cooper za ulogu američkog snajperista morao se udebljati gotovo 25 kilograma. Vježbao je svakodnevno po četiri sata s osobnim trenerom. Tijekom nekoliko mjeseci jeo je 8000 kalorija dnevno, što uključuje obrok svakih 55 minuta.

Cooper je vježbao i s glasovnim trenerom kako bi zvučao identično poput Chrisa Kylea, pravog američkog snajperista, prema čijoj je životnoj priči snimljen film i napisan bestseller.

Ovu je filmsku uspješnicu režirao Clint Eastwood za kojeg je Chris Kyle izjavio da je jedini redatelj koji bi mogao režirati film o njemu. Bradley Cooper u intervjuu je istaknuo da je Eastwood tijekom snimanja cijelo vrijeme bio uz njega. U trenucima kada je pucao iz snajpera redatelj je bio svega nekoliko centimetara udaljen na njegovu ramenu.

Holivudski se glumac želio zbližiti s obitelji Chrisa Kylea pa se stoga potrudio upoznati njegova oca, ženu i djecu. Članovi obitelji izjavili su da je Bradley doista poput Chrisova dvojnika te mu nevjerojatno sliči nakon što je pustio bradu i doveo tijelo u formu.

Cijeli je film snimljen u Kaliforniji, izuzev dva tjedna snimanja u Maroku.

Chris Kyle (Bradley Cooper) oduvijek je sanjao o tome da postane kauboj. No, u svojim je tridesetima doznao da njegov život možda treba nešto drugačije, nešto gdje bi mogao pokazati svoj pravi talent i što bi moglo pomoći Americi u borbi protiv terorizma. Zato se pridružio SEAL-u kako bi postao snajperist. Nakon što se oženio, Kyle i ostali članovi tima poslani su u misiju u Irak. Vrativši se kući svojoj supruzi Tayi Renae (Sienna Miller) i djeci, Chris je shvatio da se radi o ratu u kojem ne može pobijediti.

Film "Snajperist" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju