Redatelj Jose Padilha dobio je nimalo lak zadatak da uskrsne Robocopa...

Originalni Robocop iz 1987. na iznanađenje mnogih postao je veliki hit i jedan od kultnih filmova. U centru pažnje je policajac koji je smrtno ranjen na dužnosti, ali se vraća kao polučovjek - polurobot. Film je gurnuo redatelja Paula Verhoeven u vrh Hollywooda. Redatelj Jose Padilha dobio je nimalo lak zadatak da uskrsne Robocopa i napravi remake kultnog filma.

Remake filma vodi nas u 2028. godinu. Multinacionalni konglomerat OmniCorp predvodnik je razvoja robotske tehnologije. Kad Alex Murphy (Joel Kinnaman), brižni suprug, otac i vrijedan policajac koji daje sve od sebe da iskorijeni zločin i korupciju u Detroitu, zadobije teške ozljede, OmiCorp prepozna priliku da proizvede policajca koji će biti kombinacija robota i čovjeka.

Konglomerat na projektu RoboCop samo želi zaraditi dodatne milijarde, no nisu računali na jednu stvar – unutar robotskog odijela nalazi se pravi čovjek u potrazi za pravdom.

 

Ako ne volite remakove filmova, donosimo vam 6 zanimljivosti o RoboCopu iz 2014. koje možda promijene vaše mišljenje:

1. U uredu Raymonda Sellarsa u vitrini se nalazi odijelo koje neodoljivo podsjeća na odijelo RoboCopa iz 1987. koje je nosio Peter Weller.

2. Audio za MGM logo zamjenjen je vokalnim efekatima glasa Samuela L. Jacksona koji su snimljeni prije početka filma dok je S. L. Jackson uvježbavao svoj glas.

3. Kada je RoboCop putovao autocestom, vidimo znak za izlaz za Annacis Island. Annacis Island se nalazi u Vancouveru, ali radnja filma je u Detroitu (Michigan).

4. U nekoliko se scena može vidjeti (poput one u kojoj Norton smanjuje razinu RoboCopova dopamina) kako kaciga na glavi glavnog lika nije dobro izrađena i ne stoji statično i čvrsto na njegovoj glavi.

5. Kada se Norton susreo s Klineom da ga upozori da Clara pokušava kontaktirati Davida, Clara naočigled posrće (što nije bilo predviđeno) dok se udaljava od kamere. Montažerima je taj detalj promaknuo i taj je kadar ostao dio filma.

6. Hollywoodom su kružile glasine da je uloga glavnog lika ponuđena Tom Cruiseu, Johnnyju Deppu i Keanu Reevesu, ali su brzo i demantirane.

Akcijske scene, fantastični specijalni efekti i pogled u svijet budućnosti - sve to donosi kultni  "RoboCop" koji možete pogledati u ponedjeljak na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju