Dnevnik Nove TV od svoje prve emisije pomiče standarde izvještavanja i prezentiranja vijesti, a rođendan slavi kao najjača i najgledanija informativna emisija u zemlji.

10. listopada davne 2005. godine Marija Miholjek i Petar Pereža po prvi su put pozdravili hrvatsku javnost u tada novoj, gledateljima nepoznatoj središnjoj informativnoj emisiji – Dnevniku Nove TV. Bila je to prekretnica ne samo za Novu TV, već i domaće televizijsko izvještavanje i prezentiranje vijesti općenito – početak nove ere u profesionalnim standardima te beskompromisnoj kvaliteti, vjerodostojnosti i neovisnosti. Danas, 15 godina kasnije, Dnevnik Nove TV jubilarni rođendan slavi kao neprikosnoveni lider – najjača i najgledanija informativna emisija u zemlji, s voditeljskim i reporterskim licima kojima gledatelji vjeruju.



Svakoga dana u 19.15 Dnevnik Nove TV donosi više od 60 minuta provjerenih informacija – temeljit i cjelovit pregled najvažnijih dnevnih događaja u zemlji i svijetu koje dodatno obogaćuje stavljajući ih u širi kontekst, važan za njihovo razumijevanje. Iza toga krije se cjelodnevna priprema i timski rad velikog broja ljudi, a zahvaljujući njihovoj profesionalnosti, dugogodišnjem iskustvu i ekspertizi, Dnevnik Nove TV prvi je izbor gledatelja već jedanaestu godinu zaredom.

“Proteklih 15 godina uvijek smo pomicali granice, uvodili novitete na hrvatsko medijsko tržište, postavljali prava pitanja i bili beskompromisni u inzistiranju na odgovorima. Tako ćemo nastaviti i dalje. U ovim izazovnim vremenima, osjećamo još veću obvezu opravdati povjerenje naših gledatelja. Životi su nam se svima promijenili, ali raduje da je nas Dnevnik i u novom normalnom prvi izbor većine” izjavila je Ksenija Kardum.

Od samog početka, Dnevnik Nove TV imao je za cilj biti u službi građana i hrvatskoj javnosti donijeti novo, bolje iskustvo u praćenju dnevnih vijesti. Stoga je kontinuirano uvodio brojne novitete, ispisujući povijest i pomičući vlastite i tržišne granice. Tako je upravo ova emisija postavila standard vođenja u parovima, uvela tehnološki napredna rješenja poput 3D prikaza u proširenoj stvarnosti te svoj sadržaj kontinuirano obogaćivala novim rubrikama od kojih su mnoge mijenjale društvo nabolje. Jedna od najpoznatijih, s dugom tradicijom još od 2010. godine kada je pokrenuta, je Bolja Hrvatska – rubrika koja donosi priče o pojedincima koji pokreću naše društvo naprijed i koja je bila vjetar u leđa mnogima o kojima danas pišu i svjetski mediji. Uz svakodnevno izvještavanje o nacionalnim, ali i lokalnim te svjetskim temama, Dnevnik Nove TV poznat je i po redovitom mjesečnom istraživanju Crobarometar kojeg ekskluzivno objavljuje te mnogim vlastitim istraživanjima uslijed važnih društvenih događaja kojima uvijek na prvo mjesto stavlja – građane i njihova mišljenja. Dnevnik Nove TV gotovo svakodnevno donosi i intervjue s predstavnicima politike, bilo na terenu ili na takozvanom „stoliću“ u studiju, ali i daje glas onima čije sudbine ovise o odlukama tih istih političara. Svaku nedjelju gledatelji se mogu prisjetiti najvažnijih događanja iz proteklog tjedna kroz kritički osvrt u Pregledu tjedna – jedinstvenom formatu autorskog komentara kakav nema nijedna druga središnja informativna emisija. Tu su i vremenska prognoza te najjače sportske minute koje gledateljima svakodnevno donose najbolje i najvažnije od sporta, a iza njih stoji tim vrsnih profesionalaca koji su, uz izvještavanje, posebno cijenjeni zbog svojih stručnih analiza.

Uz gledatelje koji mu svakodnevno potvrđuju svoju vjernost, kvaliteta Dnevnika i rad ljudi koji stoje iza njega mnogo su puta prepoznati od strane strukovnih i drugih nagrada, potvrđujući time da je riječ o emisiji koja zasluženo drži status predvodnika u segmentu informativnog programa. I nakon 15 godina, s jednakim entuzijazmom kao i prvog dana, Dnevnik Nove TV nastavlja građanima donosi provjerene informacije i svakodnevno pomicati granice u televizijskom izvještavanju.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju