Od najranijih dana do njegove čudne povezanosti s Billom Cosbyjem...

U slučaju da dosad niste znali, Samuel L. Jackson glumio je u desecima i desecima akcijskih filmova otkad je počelo klasično doba akcijom nabijenih filmova. Ovo uključuje najnovije filmske hitove te branše – Ratove zvijezda, Iron Mana i Osvetnike.

Od najranijih dana do njegove čudne povezanosti s Billom Cosbyjem, donosimo vam 10 stvari koje morate znati o ovoj, sada već, akcijskoj legendi:

1. Kada je imao 19 godina, pohodio je sprovod Martina Luthera Kinga u Atlanti kao ministrant.



2. 1969. Godine je suspendiran na dvije godine na Morehouse fakultetu i osuđen kaznenim djelom zbog držanja studenata kao taoca zauzvrat zahtjevajući reformu školstva. Tri godine kasnije diplomirao je na tom istom fakultetu.

3. Rano u svojoj karijeri, bio je alkoholičar i ovisnik o drogama. Stvar se toliko otela kontroli da je bio zamijenjen u dvije predstave u kojima je trebao nastupiti na Broadwayju.

4. Nekoliko dana nakon što je uspješno prošao rehabilitaciju u centru za odvikavanje, igrao je ovisnika o cracku i kokainu. Jackson je za tu ulogu rekao kako mu je to bila jedna od najdublje proživljenih uloga u životu. Radilo se o filmu Jungle Fever iz 1991. Jackson je za ulogu dobio nagradu filmskog festivala u Cannesu.

5. Kao lijek protiv mucanja počeo je koristiti psovku (motherf*****) u svakodnevnom govoru. Ova psovka postala je njegov zaštitni znak.

6. Tri godine radio je kao dvojnik za kameru Billy Cosbyja u seriji 'The Cosby Show'.

7. Zarada njegovih filmova prešla je zaradu svakog glumca u Hollywoodu – više od 7 milijardi dolara!

8. Svjetsku slavu stekao je tek 1994. filmom Quentina Tarantina 'Pakleni šund' u 46 godini života!

9. Vegetarijanac je.

10. Samuel L. Jackson je zagriženi golfer. Njegova ljubav prema ovom sportu seže toliko daleko da je čak neizostavni dio svakog njegovog ugovora neometan odlazak na golf igralište neovisno o lokaciji snimanja.

Akcijski film 'Faca' ne propustite pogledati u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju