Donosimo vam zanimljivosti o najboljem tajnom agentu, James Bondu

1. Scena u kojoj Eve, koju glumi Naomi Harris, brije Agentu 007 bradu povećala je kupnju noževa na sklapanje koji služe za brijanje za 405%.

2. Kada je Daniel Craig prvi put čuo pjesmu Skyfall pjevačice Adele, pustio je suzu. Rekao je kako je savršeno odgovorala i uklapala se u film.

3. Film James Bond: Skyfall na listi je najvećih filmova svih vremena. Na svjetskoj je razini zaradio nevjerojatnih 1.1 bilijuna dolara.

4. Skyfall je najnominiraniji Oscarima Bondov film s čak četiri nominacije i 2 osvojene nagrade za najbolji zvuk i za najbolju originalnu pjesmu.

5. Quentin Tarantino nije bio oduševljen filmom te tvrdi kako je ovo za njega samo jedan običan akcijski film, a ne film o Jamesu Bondu.

6. Film je u Kini cenzuriran te su, na iznenađenje mnogih, izrezane upravo scene koje su snimane u Šangaju te scena u kojoj kineske vlasti muče filmskog zlikovca kojeg tumači Raoul Silva.

7. Film je pomogao u tome da Škotska 2013. godine bude imenovana najboljom turističkom destinacijom. Svatko tko je pogledao film poželio se utrkivati automobilom raskošnim škotskim prostranstvima.

8. Daniel Craig izjavio je kako je htio da ovo bude njegov posljednji film o Jamesu Bondu, no da ga jednostavno ne žele pustiti. Nakon snimanja potpisao je za nastavke James Bond: Spectre (2015) i Bond 25 (2019).

9. Za potrebe utrke motociklima koja se snimala na ulicama Turske, po asfaltu je prolivena coca-cola kako bi sprječila proklizavanje motocikala.

10. Sam Mendes je režirao film dok su trajale Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Tvrdi kako je atmosfera koja je sve obuzela tijekom Igara pridonijela patriotizmu koji se proteže kroz film.

Treći je ovo nastavak u kojem glavnu ulogu Jamesa Bonda tumači Daniel Craig. Film je sniman u Londonu i njegovoj okolici. Osim u Londonu, snimalo se i u Kini, Japanu i Turskoj. Britanska pjevačica Adele napisala je pjesmu Skyfall za koju je film osvojio Oscara u kategoriji najbolje originalne pjesme. 

Bondova (Daniel Craig) odanost prema M je na kušnji kada se njezina prošlost vrati i počne je progoniti. Dok se MI6 brani od napada, agent 007 mora locirati i uništiti izvor prijetnje, bez obzira na to koliko je osobna cijena koju mora platiti.

Film 'James Bond: Skyfall' ne propustite u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju