Dominirale su tri pjevačice, tri dive – Petre Antolić, Viktorija Novosel i Antonija Barišić složio se jednoglasno žiri.

Odabir Supertalenta, ovosezonskog pobjednika showa u rukama je gledatelja koji će u idućih tjedan dana telefonskim pozivima glasovati za svog favorita, i time presuditi o onome što je za sada nemoguće predvidjeti. Kada su Igor Mešina i Rene Bitorajac, voditelji Supertalenta, najavili vrhunske izvedbe desetoro finalista, nije se činilo da će baš svi svojim senzacionalnim nastupima oduševili i žiri i publiku, kao što se dogodilo u večeri u kojoj su Nina Badrić, Enis Bešlagić i Dubravko Merlić imali samo gledalačku i savjetodavnu ulogu.

Večer Supertalenta otvorila je spektakularnom točkom Jana Klarić, prvakinja u ritmičkoj gimnastici, ujedno pobjednica prve polufinalne emisije. Njenu je gimnastičarsku gipkost Enis komentirao izjavom: 'Vjerojatno si odrasla u nekoj maloj sobici gdje si se morala tako kretati.' Svoj je nastup pojačala video instalacijom koja se lijepo slagala s muzičkom temom 'A lollipop', te s tri gimnastičarke s vrpcama. Zadivljeni njenim nastupom žiri je nizao superlative koje je okrunio izjavom: ‘Teško je naći najljepše riječi za pohvalu.’

Kod najave Petre Antolić, Igor Mešin se prisjetio ‘proročkih’ riječi Dubravka Merlića ‘Ona neće biti - ona već jest!’, koje je atraktivnoj pjevačici uputio u polufinalnoj emisiji. Nakon njene izvedbe 'Oh, it must be love' Ette James, koja je oduzimala dah, žiri je ustao i zapljeskao. ‘Bilo je savršeno u svakom pogledu’, izjavio je Merlić, koji nije propustio priliku da pohvali njen izgled, te da joj uputi predviđanje: ‘Bit ćeš bogata zvijezda!’ Nina pak je izjavila: ‘Ponosim se tobom istinski, i jedva čekam tvoj koncert, i bit ću u prvome redu.’ U valu oduševljenja i Enis je dobio kompliment, i to na račun svog smokinga da izgleda kao James Bond.

Nakon koreografije plesačke skupine D Vision za čiji je dramaturški okvir poslužila mehanička glazbena kutija, Rene Bitorajac je pokušao isprovocirati žiri izjavom: ‘Ja sam vam gledao u lica, i imam dojam da su vas malo razočarali.’ Nina ga se požurila demantirati izjavom: ‘Varaš se. Mislim da je D Vision nadmašio sve plesače prve sezone’, čime je izazvala vrisak i histeriju u publici. Skandal Band su nastupom na udaraljkama ‘donijeli senzacionalnu energiju kakvu samo Romi mogu’, prema riječima žirija, i dok im je Nina obećala da će ‘gatati’ da pobjede, dečki su komentirali: ‘Nina je prava romska brazilka!’

Nastupu Maje Terzić i Nesse publika je tišinom izišla u susret kako ne bi omela kuju Nessu u njihovoj jedinstvenoj i šarmantnoj točki, nakon koje je uslijedio gromoglasan pljesak.

Viktorija Novosel dobila je klarinet kada joj se u polufinalnoj emisiji raspao radi čega je morala improvizirati. Unatoč tome, osvojila je i publiku i žiri, te je dobila titulu ‘heroj večeri’. U finalnoj je emisiji izvela emotivno snažnu i upečatljiva izvedbu 'La Paloma Negra', čime je digla žiri na noge. ‘Dotaknula si moje dubine, ne pjevaš ti, pjeva tvoja duša!’ izjavila je između ostalog Nina. Harmonikaš Aleksandar Olujić svojim je nastupom uspio nadmašiti svoje prijašnje izvedbe, i još jednom pokazati vrijednost tog instrumenta.

DNF je dinamičnim miksom božičnih pjesama s prpošnom koreografijom svako unio u show praznični ugođaj ,odnosno, plesnu Božićnu bajku, kako je komentirao žiri, te je osvojio čestitke na račun kreativnosti i mladosti. Za čitavog je nastupa Kristijana i Kristijana u publici vladao delirij. U kratkom vremenu uspjeli su napraviti sjajnu koreografiju, baziranu na priči o Don Kolareku, njihovom prijatelju plesaču koji je poginuo. Nastup su pojačali karlovački brakerima. Njihov nastup u polufinalnoj emisiji Nina je doživjela kao najljepši poklon u životu. Ovoga puta im je kazala: ‘Sve ono što vjerujete i što živite pokazali ste večeras, ja vas užasno poštujem jer živite svoje snove’.

Zahtjevnom izvedbom pjesme Christine Aguilere Antonia Barišić priskrbila je kompliment da je šećer na kraju. Njen je nastup potakao Ninu Badrić da komentira: ‘Ovogodišnji Supertalent je zaista pjevački. Ponosna sam na tri dive, tri glasa, tri duše, The žene koje smo vidjeli! Želim da svaka ima veličanstvenu karijeru, nije važnu tko će pobijediti’, i time je Antoniji izmamila suze. I za kraj ostavljamo vas s pitanjem tko je vaš supertalentirani favorit?

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju