Mlada Viktorija Novosel, pobjednica Supertalenta 2010. zadnjih desetak dana provela je u Studiju Partizan u Puli radeći na svom prvom albumu.

Prva faza snimanja je završila, a druga i treća slijede u devetom mjesecu i time bi album trebao dobiti svoj konačni oblik.

Na snimanju su se Viktoriji pridružili producent Edi Cukerić, gitarist Nenad Sinkauz, tonac Ivo te klavijaturist Leon, a u kasnijim fazama pridružit će im se i drugi glazbenici, ovisno o potrebama pojedinih obrada. Kod snimanja su koristili i velik broj zanimljivih instrumenata, gitarist Nenad je uz ukulele i mandolinu, svirao i noževima i ping-pong lopticom, a Viktorija se uz klarinet dotakla i klavijatura te udaraljki.

Sve pjesme na Viktorijinom albumu prvijencu su domaće, svaka obrada je posebna i poprilično odudara od originala, ali zadržava svoj temeljni okvir.

"Suradnja s ekipom u Studiju tekla je divno! To su sve redom vrhunski glazbenici i iznimno dragi i kreativni ljudi, puni strpljenja i ljubavi za glazbu! Dani su znali trajati od ranog prijepodneva pa do kasno navečer, kada bi uz čašu vina u gradu pretresli sav rad od tog dana." – rekla je Viktorija, dodajući kako na albumu možda izađe i njezina prva autorska skladba.

Prvom fazom dovršeni su kosturi svih pjesama, njih deset, a aranžmani su napravljeni minimalistički, ali iznimno precizno. Svaka pjesma je drugačijeg senzibiliteta, pa bi se trebalo naći ponešto za različite ukuse, ali sve su naposljetku zaokružene u jednu cjelinu Viktorijinim glasom. Glazbena baza ravnopravno proizlazi iz svakog od ekipe i na kraju tvori zanimljivu i drugačiju vrstu obrade na koju dosad u Hrvatskoj nismo navikli.

Podsjetimo, Viktorijin zvjezdani put započeo je prošle godine audicijama za Supertalent, a upornost, snažan glas, emotivna i snažna interpretacija doveli su je do značajnih nastupa te do srca publike. Nedavno je nastupila kao posebna gošća na zagrebačkom koncertu Suzanne Vege, a u kolovozu će nastupiti na varaždinskom Špancirfestu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju