Nakon velike drame, u finale idu harmonikaš iz Rijeke i rasplesani Splićani

Žiri Supertalenta u sastavu Nina Bardić, Enis Bešlagić i Dubravko Merlić i četvrte je večeri polufinala imao težak zadatak. Sreća njihova pa je polovicu posla umjesto njih odradila publike, odnosno gledatelji. Dakle, gledatelji su odabrali harmonikaša Aleksandra Olujića, dok je žiri, birajući između plesača D'N'F i Kristine Minarik i njezinih tamburaša, odabrao malene rasplesane Splićane

Polufinalnu večer otvorila je Kristina Minarik i tamburaški orkestar Dora Pejačević s obradom pjesme Janis Joplin 'Piece of My Heart'. Spoj tamburice i rocka oduševio je Ninu, koja je zaključila da je nastup bio sjajan, a Merlić je pohvalio Kristinu, rekavši joj da je odlična frontmenica.

Simpatični automehaničar Ernest Cepić, talentirani glumac, nakon Marina Držića i njegovog 'Pometa', ovoga puta je pripremio monolog Matijaš Grabancijaša Dijaka, lika Tituša Brezovačkog. Prigovor je imao Enis, koji je ustvrdio da je to bio pogrešan izbor za ovog tip showa, no i ovoga puta mu je ponovio da se 'obavezno prijavi na akademiju'.

Plesna skupina D'N'F iz Splita, koji za sebe kažu da su 'najmanji, ali najbolji', nastulila je u hrvatskim dresovima, na što je Merla imao za reći samo: 'Genijalno'. S druge strane, još jedan staložen nastup imao je Marijan Augustić, koji je Arsenovu 'S okusom soli' zamijenio s 'Vino i gitare' Gabi Novak. Merlić je bio oduševljen, a Nine je tvrdila da se razniježila.

Zadarska plesna skupina Beat Street, odradila je koreografiju na ritmove disco-dancea, što je Ninu Badrić, kako je rekla, vratila u mladost kada je plesala u Saloonu i Kulušiću. Sestre Anja i Pavla Grabar izvele su još jedan duet, koji nije baš žiri bacila na koljena. 'Bilo je to na razini audicije', rekla je Nina.

Čovjek koji tvrdi da može izvući svijet iz krize je performer Romano Dautanac, koji je na pozornici utjelovio četiri osobe, otpjevavši novi estradni hit 'Jedem šljive, jedem kruške'. Nakon njega, plesni klub Modus iz Zagreba nastupio je s modernog koreografijom u maskirnim uniformama, na što je Merlić rekao: 'Više se htjelo, nego se uspjelo!'

Novopečeni finalist Aleksandar Olujić ponovno je uzeo svoju harmoniku i uz elektro-podlogu odsvirao kako samo on to može. Gledatelji su to očito znali prepoznati, dok je Nina zaključila da je 'očekivala nešto više'. Posljednja natjecateljica ovog polufinala bila je Angelica Zacchina, koja je ponovno svoj nastup posvetila pokojnom kralju popa Michaelu Jacksonu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju