Večeras na našem programu premijerno prikazujemo film „Jahači apokalipse“ u kojem glavnu ulogu igra Dennis Quaid! Stoga, saznajte nešto više o njemu!

>>> Jahači apokalipse, četvrtak 00.00

Dennis William Quaid američki je glumac rođen 1954. u Houstonu. Mlađi je brat također poznatog glumca Randyja . Glumom se i počeo baviti najviše zahvaljujući bratu, s obzirom da je 1973., kada je Randy nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca napustio sveučilište i preselio se u Los Angeles tražeći svoje mjesto u svijetu Hollywooda. U početku je imao problema sa dobivanjem uloga, no nastupom u filmovima „Breaking Away“ i „The Right Stuff“. Njegov talent nije prošao nezamijećeno, te je počeo dobivati prilike kako u komedijama, tako i u ozbiljnijim filmovima. Tako su osamdesete bile njegovo plodno razdoblje, kada je ostvario neke od svojih najvećih hitova, poput „Enemy Mine“ i „Innerspace“, ali i izvrsnog portretiranja legendarnog Jerryja Lee Lewisa u filmu „Great Balls of Fire“.

Njegova karijera je blagi pad doživljava u sljedećem desetljeću, najviše zbog činjenice da ga se počelo povezivati s kokainskom ovisnošću, što je kasnije Quaid sam i priznao. Ipak, i u devedesetima snima par solidnih filmova, od kojih valja istaknuti ulogu u „Wyatt Earp“ gdje nastupa u ulozi Doca Hollidaya te film „Any Given Sunday“ u kojem glumi zvijezdu američkog nogometa na zalazu karijere.

Od nedavno snimljenih filmova treba spomenuti vrlo dobar triler „Jahači apokalipse“ kojeg premijerno možete pogledati večeras samo na programu Nove TV. U njemu Quaid glumi detektiva Aidana Breslina koji se nakon smrti supruge otuđio od obitelji i ostatka svijeta. Postaje opsjednut svojim poslom a ujedno se pred njim nalazi najteži zadatak u karijeri. Hoće li svoj život uspjeti vratiti u normalu i riješiti slučaj, nećemo vam otkrivati već ćemo vam toplo preporučiti gledanje ovog naslova.

Što se privatnog života tiče, Dennis je poput većine holivudskih kolega imao više brakova, od kojih je najpoznatiji onaj drugi, s glumicom Meg Ryan. Ona je nakon rastave izjavila kako joj Dennis dugi niz godina u braku nije bio vjeran, te da se na neki način spasila otkad se rastavila. Ipak, čini se kako je sreću konačno pronašao s Kimberly Buffington, s kojom je u braku posljednjih sedam godina.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju