Nove izazove za svoja nepca Mia i Rene odlučili su potražiti u skradinskom kraju gdje su uz guštanja u gastro-specijalitetima uživali i u druženjima s tamošnjim gostoljubivim domaćinima.

4.ep

Nove izazove za svoja nepca Mia i Rene odlučili su potražiti u skradinskom kraju gdje su uz guštanja u gastro-specijalitetima uživali i u druženjima s tamošnjim gostoljubivim domaćinima. Kako izgleda priprema tradicionalnog „skradinskog rižota“ i zašto traje čak 12 sati te kakva je povijest tog jela koje slovi za tamošnju glavnu gurmansku atrakciju otkrit će nam skradinski ugostitelj Ante Bižić.

Vidjet ćemo i kakve se delicije nude u Plastovu gdje će naš gurmanski dvojac na domaćinstvu obitelji Bibić kušati najbolje namirnice iz skradinskog kraja pripremljene na najmoderniji način, poput pirea od sipe ili kreme od dimljene pastrve. Ni u ovoj epizodi Okusa Hrvatske nećemo ostati uskraćeni za poneku priču o vinu, a ovog puta saznat ćemo zašto je sorta debit dio tradicije pitoresknog mjestašca Plastova. Uz uživanje u „svjetovnoj gastronomiji“ Mia i Rene će zaviriti i u stare recepte franjevaca iz samostana na otoku Visovcu gdje će pokušati saznati kakve se namirnice nalaze na „redovničkom meniju“.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju