U prilično ujednačenim nastupima drugog polufinala zapljusnula su dva energična vala.

Baš kako je ocijenio Dubravko Merlić koji slovi za najstrožeg člana žirija, u drugoj polufinalnoj emisiji Supertalenta nastupali su dosta osrednji, ne baš predobri izvođači. Među njima izdvojio je D Vision, i samim time prorekao njihov ulazak u finale.

Između drugo i treće plasirane točke prema glasovima publike presudio je žiri, koji je stao na stranu Skandal Benda, čime mu je omogućio plasman u finale, dok je Dajani Baković ostao kompliment da je najveća radost showa.

Iako su državne prvakinje u hip-hopu Plesni klub D Vision nastupile posljednje po redu, nije im trebalo dugo da se popnu na sam vrh. Nakon iznimne plesne točke, Enes Bešlagić koji slovi kao najdobrohotniji član žirija je stisno prvi lažni X u Supertalentu da bi zatim kazao: 'Bile ste fenomenalne, što god da vam Merlić rekao nije bitno, i vi ćete biti u finalu!' Potom im je i Nina Badrić za sreću stisnula X. Kada pak je Dubravko izjavio 'Ovo je vrhunac večeras' ovacijama iz publike nije bilo kraja.

Slična atmosfera stvorila se i kada su Almedin i Burhan Huseini, odnosno Skanda bend završili energičan drum show. Publika i žiri složili su se oko jednog – bio je to plimni val pozitive koji je baš trebao showu. 'Čak je i Mešin zaigrao kao mečka', našalio se Rene Bitorajac na račun suvoditelja Igora. 'Dečki stvarno imaju dar od Boga!', izjavio je Dubravko Merlić, a s njime su se složili mnogi. Na talent ovo dvojice braće imuna nije ostala ni kraljica romske glazbe Esma Redžepova kojoj su svirali kao predgrupa.

Karizmatična Dajana Baković, koja je zvanje automehaničarke komentirala s 'Ah, tatin sin' svojim je plesom koji je sama koreografirala, izazvala histeriju u publici i oduševila žiri. Enes Bešlagić izjavio je da je ponosan na drsku ideju da je odvoji od prijateljice na audiciji kojoj je bila tek pratnja, i nagovori da se natječe samostalno. Svojoj štićenici Enes je dao i kompliment riječima: 'Da je živ Michael Jackson, prošla bi kod njega na audiciji'. Bilo kako bilo, Dajani je za dlaku izmakao ulazak u finale.

Ostatak ekipe ostavio je dojam ujednačenosti

Dominik Grgić (14) i Luka Tripalo (16) ili blues bratići kako su ih najavili, izvedbom 'Oh Well' Petera Greena na gitari i usnoj harmonici razbili su led prvim nastupom večeri. Sve zahtjevnijem žiriju više su se svidjeli na audiciji, iako je Dubravko Merlić pohvalio njihov odabir pjesme, i prije svega Lukin nastup rekavši mu da ima karizmu Jima Morisona.

Osmogodišnjaci Kalija Benčić i Samuel Beriša su svjetski prvaci u svojoj plesnoj kategoriji, a Kalija je također svjetska prvakinja u solo modernom plesu. Nakon što su oduševili svojim nastupom Ninu, Samuel demonstrirao beatbox za koji se zainteresirao tijekom audicije.

Šezdesetpetogodišnji Tomo Miković svirao je na listu od bršljana 'Prolistala bukovina' uz pratnju KUD-a Vrhovje. Tomo se uspio registrirati kao 2. osoba na svijetu koja svira na listu, pa mu je Dubravko Merlić kojem se nastup nije svidio dobacio duhovito 'Još da svirate Franza Lista'. Neobičnu vještinu Tomu je naučio djed jer je to bila, kako kaže, jedina zabava u selu. Za vrijeme nastupa unuci su ga bodrili transparentima 'Djede, ti si Supertalent.

Ne baš uobičajeni prizor dogodio se kada su na pozornicu su doletjele muške gaće nakon nastupa atraktivne Helene Leko (20), Ivane Petruša (19) i Romane Nikole (18), koje su kao plesna skupina Habibi u oskudnim kostimima očarale trbušnim plesom. Dok im je Enes Bešlagić dao da odjenu bijele majice kojima će pokriti zamamna poprsja, Merlić je djevojkama čestitao na izgledu, i priznao da iako nije mogao skinuti oči s djevojaka, ipak nije uspio vidjeti ništa.

Predivnim glasom Snježana Vranješević Julles oduševila je Dubravka Merlića, dok su joj poslije nastupa Nina i Enes uputili konstruktivnu kritiku. Inače, Snježana i njen suprug nastupali su diljem Europe kao dvojnici Dolly Parton i Kennyja Rogersa.

Polufinale je za njih previše, komentirao je žiri nastup Dominika Zadelja i Leona Levaka, susjeda s Malešnice, koji su se predstavili točkom capoiere i beatboxa. Kraj je bio totalno razočaranje, zaključili su, no sa žirijem se nije složila i publika. Raspjevani Mesar, kako se već uvriježilo za Radovana Šofranca, dvadesetčetvrogodišnjeg mesara iz Rijeke, iznova je oduševio nastupom. Histerija publike, vrisak za i nakon izvedbe 'Ostala si uvijek ista' Miše Kovača, navele su žiri da zaključi da je mladić uspio 'kupiti' publiku. A tko će publiku 'kupiti' idućeg petka između deset izvođaća, te tko će se pridružiti sve probranijim izvođačima u finalu, ne propustite pogledati.

Sve detalje showa pogledajte na stranici Supertalent.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju