Pobjednik Masterchefa 2010. u Velikoj Britaniji Dhruv Baker je nakon Masterchefa dao otkaz na mjesto direktora Hi-Tech Media.

Prije showa Dhruv je kuhao samo svojim prijateljima, a suci su ovog pobjednika opisali kao ‘iznimnog kuhara s anđeoskim nepcem’. Baker je od studentskih dana bio inspiriran kuharom Gordonom Ramsayjem, a potajno se nadao kako će ga jednom taj priznati kuhar zaposliti u svom restoranu. Nakon pobjede Dhruv je dao otkaz na poslu u nadi kako će konačno ostvariti svoj san i otvoriti restoran. Baker je oduševio suce u finalu i to sa svojim talentom spajanja okusa indijske i zapadnjačke kuhinje. Za njegovo indijsko kulinarsko umijeće zaslužna je majka Indijka.

Baker je rođen u Meksiku, a sa samo četiri godine preselio se u Indiju gdje je otkrio strast za pripremanjem hrane. Baker sada živi u Wandsworthu u Južnom Londonu sa suprugom Aileen i dvadesetomjesečnim sinčićem Arunom. Nakon pobjede Dhruv je objasnio kako mu je Masterchef promijenio život: 'Potvrdu koju sam dobio nakon što sam pobijedio u showu te komentari sudaca ohrabrili su me da dam otkaz na svom poslu te pokušam nešto potpuno drugačije.'. Njegovi suparnici u finalu priznali su njegov iznimni talent: ’Dhruv ima talent koji ima mali broj ljudi, a to je da zna pripremiti hranu koja ujedinjuje različite okuse.’. U Hrvatskoj su u tijeku prijave za Masterchef kojeg ćemo na Novoj TV gledati sljedeće godine, a traže se upravo ovakvi strastveni kandidati koji žive za gastronomiju i ostvarenje svojih snova.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju