Iako je deset polufinalista dalo sve sve od sebe, samo dvoje najboljih su mogli ići dalje u finale!

TV gledatelji su sigurno bili na sto muka dok su se morali odlučiti kome dati svoj glas od deset natjecatelja trećeg polufinala Supertalenta, no ipak su se odlučili za Maju Terzić sa i njezinog psa Nessu, dok se žiri između drugoplasirane Tie Pikije i trećeplasirane Viktorije Novosel ipak na kraju odlučio za – Viktoriju, učinivši je tako drugim finalistom Supertalenta. Bila je to jako teška odluka za žiri, te nije bila jednoglasna, nego je donesena dva glasa naspram jednog, no ipak je na kraju prevagnula Viktorijina izuzetna izvedba pjesme 'Što te nema'.

Step By Step Juniors, nasljednici prošlogodišnjih finalista, istoimene plesne skupine Step by Step, prvi su stupili pred već svima dobro poznati žiri Supertalenta – Ninu, Enisa i Dubravka. Step By Step Juniors, koji su između ostalog Hrvatske i europski prvaci juniori u stepu, nastupili su u stiliziranim hrvatskim narodnim nošnjama, a prije emisije su izjavili da žele pokazati da step nije samo primjeren za Irsku, nego dab se može prilagoditi i hrvatskom podneblju. Njihova točka se jako svidjela čitavom žiriju, a mladi steperi su otkrili da se trenutačno spremaju za svjetsko prvenstvo.

Sljedeća je na scenu stupila 19–godišnjakinja iz Pleternice Maja Terzić sa Nessom, psom pasmine Border Collie. Maja se dresure prihvatila prije sedam godina te je potpuno samouka, nikada nije konzultirala niti literaturu, internet ili primala savjete od ljudi koji se bave ovom disciplinom. Maja i Nessa su tijekom točke bile u potpunosti usklađene, i što se tiče pokreta, ali i što se tiče boja, jer je bila obučena u crno odijelo i bijelu majicu, identično krznu kakvo ima Nessa. 'Bez greške, jako dobro uigrano, jako dobro izvedeno', rekla je Nina, a Enis i Dubravko su se složili sa svojom kolegicom, te dali 'palčeve gore' Maji i njezinom najboljem prijatelju.

9-godišnja Tia Pikija, koja je na audiciji sve oduševila izvedbom pjesme 'Daleki biser mora' iz operete Mala Floramy, u trećoj polufinalnoj emisiji Supertalenta se odlučila za ariju iz čuvene opere 'Carmen', skladatelja Georgesa Bizeta, obučena u prigodnu crvenu haljinu u španjolskom stilu. Nina je rekla da je s nestrpljenjem čekala Tijin nastup, te da joj je jako drago što nije imala tremu i dobro izvela ariju iz opere 'Carmen'. Enis nije imao što nadodati, rekavši da je Nina sve rekla, a inače strogi Dubravko je sve potvrdio odobravajući s klimanjem glave.

Dugokosi samouki gitarist Josip Pešut opet je izveo jednu odličnu solažu s gitarom, iz koje su cijelo vrijeme frcale iskre. Obučen u kožne hlače i kožnu jaknu s resama, Josip je izveo i nekoliko trikova tipa 'Jimmy Hendrix', svirajući gitaru iza leđa pa zatim položivši je na pod. Sa svojim nastupom je posebno razgalio Dubravka.

Hrvoje Periša je nastupio sa čuvenom pjesmom skladatelja Arthura Hamiltona 'Cry me a river'. Njegov nastup je upotpunila lijepa plesačica obučena u zelenu haljinu, dodavši posebnu atmosferu njegovoj izvedbi. 'Dobar izbor pjesme, koju si dobro otpjevao.', rekao je Dubravko, koji je na audiciji i postavio pred Hrvoja izazov da odabere neku zahtjevniju pjesmu, vjerujući u njegove sposobnosti.

Plesna skupina Cats iz Zagreba je sljedeća stupila na podij trećeg polufinala Supertalenta, te u egzotičnim kostimima zaplesala na brze afričke ritmove pune bubnjeva i udaraljki. No čini se da se njihovi ritmovi nisu svidjeli Dubravku, jer je već na pola njihove točke stisnuo crveni 'X', kojega se svi natjecatelji toliko pribojavaju. Dubravko je nakon nastupa objasnio da im je dao 'X' im je koreografija bila nemaštovita i neoriginalna, no da su mu se svidjeli kostimi i glazba. Enis je rekao da je Dubravko bio možda malo prestrog, no ipak je ustvrdio da su se djevojke mogle malo više potruditi oko koreografije s obzirom da su došle do polufinala.

Miran Pirner, koji se freestyle nogometom bavi već pet godina, te je osvojio prvenstvo Hrvatske, a Hrvatsku će predstavljati i na svjetskom prvenstvu, ponudio je TV gledateljima, publici i žiriju još jednu turu akrobacija s nogometnom loptom, popraćenu živim ritmovima techno glazbe. 'Cijenim što si u polufinalu izveo mnoštvo novih trikova, nastup ti je bio puno bolji nego na audiciji, te se nadam da će taj tvoj trud prepoznati i Supertalent glasači.', rekao je Dubravko Miranu. Enis ga je pitao da li ima djevojku, rekavši mu da 'ne može ganjati samo loptu', a Nina je također pohvalila njegov nastup.

Simpatična i vesela Viktorija Novosel nastupila je s tužnom i dubokom pjesmom 'Što te nema', koju je izvela izuzetno dobro, sa glazbenom zrelošću koja se rijetko sreće u nekog 21-godišnjaka. Popratila ju je s akustičnom gitarom, kao i na audiciji, a rekla je da je odabrala tužnu pjesmu pomalo iz protesta, jer su je nakon prvog nastupa dosta zezali radi njezinog veselog i specifičnog smijeha. Nina je Viktoriji dala ružu, ustvrdivši da je istu čuvala za svog 'favorita večeri'. Pohvalila je njezinu izvedbu i hrabrost, a Enis i Dubravko su se s njom složili, rekavši da ako neko zaslužuje da se nađe u finalu da je to onda ona.

Plesno vokalna skupina Fame iz Rijeke nastupila je posljednja, i to sa nastupom kojoj su odali počast Lady Gagi, iskombiniravši dvije njezine pjesme – 'Alejandro' i 'Bad Romance', no nisu se baš proslavili, jer su prvo dobili 'X' od Dubravka, da bi ga ubrzo dobili i od Nine. Nakon nastupa Nina je rekla da je jako razočarana, te da je to bio prvi 'X' koji je ikome dale u polufinalnim nastupima, te da je očekivala puno više od njih nakon što su na audiciji oduševili čitavi žiri, s čim se složio i muški dio žirija.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju