Jana Klarić postale je prva ovosezonska finalistica, dok je Petru Antolić žiri nagradio prolaskom u finale!

Neizvjestan do samog kraja, prvi ovosezonski polufinale emisije Supertalent ima prve dvije finalistice. One su gimnastičarka Jana Klarić i pjevačica Petra Antolić, koje su proglašenje popratile s mnogo uzbuđenja i emocija, ali s malo riječi. Njihov entuzijazam niije dijelila ekipa Marjan Budo Demo tima, kojima je proboj odlukom Nine Badrić, Dubravka Merlića i Enesa Bešlagića izmakao za dlaku.

Kao da je od gume, djevojčica Jana Klarić nikog nije ostavila ravnodušnim svojim gimnastičarskom točkom domišljate dramaturgije. Jana je na pozornicu dospjela spektakularnim spuštanjem sa stropa privezana konopima, a Bešlagić je već na prvoj audiciji za nju primijetio da vjerojatno nožnim prstima razmazuje kremu po leđima. Osim gimnastičke spretnosti, Jana je oduševila i ljupkošću, te duhovitim komentarima. Dubravko Merlić, znan kao škrt na pohvalama je nakon njenog nastupa izjavio: ' Ovo je bilo savršeno! Ja ću se boriti za tebe da ideš do samog kraja!'

Što se tiče Petre Antolić, nakon njene izvedbe You Make Me Feel (Like A Natural Woman) Arethe Franklin, žiri se o njoj izražavao superlativima. Riječima 'Petra je nešto najljepše, najbolje u zadnjih par godina, netko tko se pojavio u svim reality showima u – ja ću se boriti za nju', Nina Badrić je rasplakala finalisticu. Točku za polufinale, kojom je bez sumnje ganula sve gledatelje, Petra je, kazala je, pripremala cijeli život cijeli život radi na sebi. Petra je glazbenik teoretskog smjera i pjevač.

Za Marjan Budo demo team najteže su bile minute neizvjesnosti, no kada je žiri odlučio da u finale ide Petra nauštrb tima, izjavili su da ih sutra čeka natjecanje, te da ne žale. Pokazali su impresivnu koreografiju punu atraktivnih, gotovo filmskih trenutaka, među kojima i letenje po zraku.

Izvedbe koje su otimale dah

Prvo polufinale Supertalenta već se činilo kao rème de la crème jer su izvođači oduzimali dah svojim umijećem, kreativnošću i viskim razinama izvedbe. Od deset, koliko ih je nastupalo, osam se na žalost nije uspijelo plasirati do kraja. Među njima i Tomislav Tenšek Snoopy, odnosno 'Deset prstiju, šest žica i četiri zuba', kako su ga najavili Rene Bitorajac i Igor Mešina. Legenda zagrebačkih tuluma 70-ih i 80-ih za sebe je pak kazao 'Ja sam instrument u rukama glave'. Svira razne vrste gitara, jazz, klasičnu i rock. Inače je inženjer elektrotehnike, a impresionirao je flamencom.
Moderna i etno istovremeno, kako se izrazi Igor Mešina, bila je i pojava Hrvatskog gajdaškog orkestra. Predstavili su se autorskom skladbom naziva ''Vilinsko kolo' Stjepana Vučkovića na izvornim hrvatskim gajdama.

Devi Rani, odnosno Ivanu Najev koja nosi ovo indijsko ime žiri je osobito pohvalio, priznavši joj savršenstvo u izvedbi Indijskog tradicionalnog plesa, te posebnost, od svih drugih kandidata. . O njenoj vještini dovoljno govori poziv koji je primila iz Bollywooda, Indijske filmske prijestolnice. Plesovi kojima se bavi stariji su od 5 000 godina, a o njima poučava drevna Natya Shastra, djelo koje se bavi kazalištem, plesom i ostalim izvedbenim umjetnostima.

Superman sa puno talenta i sa puno superjunaka u Supertalentu, vrijedi za Zorana Simikića, koji je iskoristio 100 % priliku koju je dobio u polufinalu, te unatoč spektakularnoj izvedbi pjesama Robbiea Williamsa, i metamorfoze u Supermana uz originalnu koreografiju drugih super junaka, nije ušao u finale. 'Majke mi ti si lud Merlić ovo što si napravio je nadmašilo sva moja očekivanja', tim ga je riječima pohvalio Dubravko Merlić, a Nina mu je kazala da je kompletan showman.

Ove sezone nema previše plesnih grupa, tako da je Style Force jedna od rijetkih dobrih. Prvaci Hrvatske u hip hop formaciji, predstavili su se zanimljivom koreografijom, dok su se Đurđica Vinković i njen vršnjak Tomislav Žalac predstavili su se akrobatskim rock and rollom. Zajedno plešu dvije godine, a da je njihov spoj bio i pun pogodak. Na upit voditelja jesu li i u privatnom životu par, Đurđica je odgovorila: 'Par smo kao i vas dvojica', čime je izazvala reakcije ne samo Rene Bitorajca i Igora Mešine, već i Nine koja je izjavila 'Ali, oni jesu par, kako ih je namirisala.'

Publiku, ali i žiri na kraju je zapanjila mađioničarska točka, kome su asistirali Marino Grus i Černok Monika.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju