Ne propustite danas u 17.25 sati novu priču Roberta Pauletića o 'Svetim mistima Splita' u kojoj gostuju Nives Ivanković i Stefan Kapičić.

U reportaži 'Sveta mista Splita' nakon Pazara i Peškarije pisac Robert Pauletić, novinar Gordan Vasilj i snimatelj Augustin Bilandžić prošetat će po splitskoj Pjaci. Gledatelji će se moći uvjeriti koliko Splićana zna točan naziv vrata Dioklecijanove palače pokraj Pjace u zanimljivoj anketi. Gost ovotjedne emisije je glumac Stefan Kapičić, Nikša iz popularne serije 'Larin izbor'. Stefan priznaje da mu je Split jedan od najljepših i najdražih gradova na svijetu i otkriva kako je na splitskoj Pjaci najstarija knjižara u Europi koja kontinuirano 151 godinu radi na istoj lokaciji. 'Pa to je prvo mjesto na koje je mene moja djevojka Miranda, inače Splićanka, dovela, tako da sam upoznat apsolutno s gomilom detalja. Između ostalog, evo, i s ovim feralom iz Velog mista koji se često spominje. Čuo sam da je tu osnovan Hajduk, a s druge strane ja strašno volim Split i jako sam emotivno vezan za njega tako je da to možda po meni jedan od najljepših gradova na svijetu.', priznaje popularni glumac.

Autor serijala Robert Pauletić nostalgično će se vratiti u djetinjstvo na Pjaci, obojeno žutim marcipanskim pilićima, te Splitu i Hrvatskoj otkriti tajnu misterioznog sveca s ugla glavnog splitskog trga. Glumačka zvijezda Nives Ivanković samo za 'Sveta mista Splita' u šetnji Pjacom pokazat će svoju savršenu liniju i nastupiti kao kultna konobarica Miki. Gledatelji mogu poslušati i molitvu kojom će se Miki obratiti tajanstvenom svecu na Pjaci, zaštitniku nedužno oklevetanih žena.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju