Utorak 17.25

Reporter IN magazina Claudio Kramarić posjetio je Izreal, u kojemu je snimio reportažu iz najpoznatijeg kibuca u toj zemlji, zvanog Ein Gendi.

Ovaj kibuc je nastao početkom 50-ih godina prošlog stoljeća, a svoju je slavu stekao po svom botaničkom vrtu, najljepšoj oazi Bliskog Istoka. Kibuc je smješten između pustinje i Mrtvog mora. Ekipa IN magazina popričala je s jednim od stanovnika ovog zanimljivog mjesta koji je otkrio kako se ulazi u kibuc, kao i glavne razloge njegovog napuštanja. Jedna od onih koji je napustila kibuc je i poznata izrealska dizajnerica nakita Michal Negrin s čijim su se radom gledatelji mogli upoznati u prijašnjim emisijama IN magazina. ‘U kibucu nisam mogla prodavati svoje stvari jer to tada nije bilo uobičajeno. Kad sam izašla iz kibuca bilo mi je jasno da ću se ovime baviti, a to u kibucu nisam mogla.’, objasnila je svoje razloge ova priznata dizajnerica.

Stanovnici kibuca u reportaži objašnjavaju od čega zajednica preživljava te kako se bira vođa. Na svom putovanju kroz Izrael IN magazin je posjetio mnoga zanimljiva mjesta uključujući najpoznatiji memorijalni centar holokausta ‘Yad Vashem’ te upoznao gledatelje s ’Miamijem Bliskog istoka’, Tel Avivom. Gledatelji su mogli uživati i u najvećoj tržnici Bliskog istoka Tali Friedman te ostalim znamenitostima ove zemlje poput Zida plača, Crkve Kristova groba te spomeniku rekonstrukcije ubojstva Itzaka Rabina. Ekipa magazina posjetila je i najveću burzu dijamanata koja je smještena kraj Tel Aviva. Sutrašnja reportaža otkriva tajne života u kibucu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju