Gastronomsko putovanje uzduž i poprijeko Lijepe naše Mia i Rene završit će u metropoli, gradu s iznimno zanimljivom i bogatom gastronomskom scenom.

Gastronomsko putovanje uzduž i poprijeko Lijepe naše Mia i Rene završit će u metropoli, gradu s iznimno zanimljivom i bogatom gastronomskom scenom. Upravo je zbog toga ovaj grad savršen epilog priči 'Okusi Hrvatske' koja je trajala proteklih dvanaest tjedana.

Posebnost Zagreba je u njegovoj različitosti jer se u njemu mogu naći odlične malene zalogajnice kao i vrhunski luksuzni restorani, a gurmanski dvojac priču o glavnom gradu ispričat će kroz neka od kultnih mjesta zagrebačke gastronomske ponude. Gledatelji će tako imati prilike vidjeti kako izgleda 'purgerski jelovnik' i odakle dolaze nazivi nekih svakodnevnih zagrebačkih specijaliteta. Budući da smo poznati kao nacija koja uživa u kavi Mia i Rene zaputit će se i u Franckov caffe bar gdje će uz degustiranje raznih kavica saznati i neke podatke koji o kavi još nisu toliko poznati. Prema Reneovim riječima zagrebački Dolac nije samo mjesto za kupovinu namirnica, tamo se druži i razmjenjuju se recepti, a s Mijom će provjeriti koliko su gostoljubive kumice na Dolcu i kako se s namirnicama s nekoliko štandova u hodu može napraviti ukusan i kvalitetan obrok. Finale zagrebačke priče vidjet ćemo u zagrebačkom 'svetištu gastronomije', hotelu Esplanadi gdje će mlada šefica kuhinje Ana Grgić pripremiti meni inspiriran jeseni uz tradicionalne zagrebačke štrukle kojima nije željela mijenjati recepturu zbog njihovog savršenstva.

Okusi Hrvatske nakon emitiranja dostupni su na platformi OYO.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju