NEDJELJA 12.30

Nakon prošlogodišnje utrke u kojoj je Hrvatska postala jedno s cijelim svijetom i pridružila se tisućama ljudi koji su u isto vrijeme, neovisno o zemlji, kontinentu na kojem se nalaze, vremenskim zonama, dobu dana, godišnjem dobu ili bilo kojim drugim uvjetima, krenuli u jedinstvenu globalnu priču, čiji je cilj ozljede leđne moždine učiniti izlječivima, Wings for Life World Run 3. svibnja u 13:00 po našem vremenu ponovno se vraća na svjetski start.

Cijelu utrku uživo u nedjelju od 12:30 gledatelji imaju priliku pratiti na Nova TV i Dnevnik.hr-u. Prijenos događaja na Novoj TV vodit će Mia Kovačić i Dorijan Elezović.

Jedina utrka u kojoj ciljna linija ne postoji već se zapravo presretačko vozilo kreće za trkačima i nakon što ih pretekne označava kraj njihove utrke, još je po mnogočemu posebna, a prije svega po pozitivnoj energiji koja taj dan okupira Zadar i još 34 lokacije diljem svijeta. Utrka 3. svibnja kreće simultano na 35 svjetskih lokacija u 13:00 sati po našem vremenu, a nakon nešto manje od sedam mjeseci otvorenih prijava, zadarska je utrka s 4000 prijavljenih natjecatelja, od kojih 26 u kolicima, rasprodana.

Prošle godine sa zadarskog je Pozdrava suncu startalo 1934 trkača, a pobjedu su s 49 i 41 pretrčani kilometar odnijeli Goran Murić i Kimberly Remine. Ove godine utrka će startati sa zadarskog Foruma pa će tako trkači, umjesto pogleda na more, startati s pogledom na crkvu zaštitnika grada – crkvu sv. Donata.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju