'Priča o prvaku' inspirirana je istinitom pričom, a film je snimljen prema knjizi The Blind Side: Evolution of a Game (2006) Michaela Lewisa.

'Priča o prvaku' inspirirana je istinitom pričom, a film je snimljen prema knjizi The Blind Side: Evolution of a Game (2006) Michaela Lewisa.

Sandra Bullock
, koja u filmu utjelovljuje lik Michaelove udomiteljice Leigh Anne Tuohy, osvojila je Oscara za najbolju žensku glavnu ulogu za ulogu u ovom filmu.

Uloga je isprva bila ponuđena oskarovki Juliji Roberts, no ona ju je odbila. Bullock je izjavila kako isprva ni ona sama nije htjela prihvatiti ulogu jer nije bila sigurna može li utjeloviti lik predane kršćanke, kakva je Leigh Anne Tuohy u stvarnosti.

Film je osvojio i nominaciju za Oscara u kategoriji Najboljeg filma, a Bullock je dobitnica i Zlatnog globusa za najbolju glavnu žensku ulogu.

Michaela Ohera, Afro-Amerikanca i beskućnika, podrijetlom iz razorene obitelji udomljuje bjelačka obitelj Tuohy kako bi mu pomogla da ispuni svoj puni potencijal. U isto vrijeme, njegova prisutnost u njihovim životima navest će ih na mnoga samo-otkrića u vlastitim životima. Živeći u novom okolišu, mladi tinejdžer morat će se suočiti s potpuno drugačijim životnim izazovima.

Michael Oher odrastao je u sjevernom Memphisu kao jedno od trinaestero djece majke narkomanke, a oca nikad nije upoznao. 'Sve je moguće! Imao sam loše djetinjstvo i mnogi su mi govorili da nikad neću uspjeti u životu, ali ako nešto želite dovoljno jako, to će se i ostvariti', izjavio je Michael Oher. Danas Michael igra američki nogomet za Carolina Panthers.

Film Priča o prvaku pogledajte u petak u 22.20 na Novoj TV!

Izvor: http://abcnews.go.com/GMA/Entertainment/real-life-story-blind-side/story?id=9327437
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju