Ove nedjelje pred kandidatima je prvi Gastroduel, kulinarska borba između dva tima!

Do sada su se borili za sebe, a sada je došlo vrijeme da kandidati udruže snage i pokažu koliko dobro mogu kuhati u timu, pod stresom većim nego što su ga ikad iskusili do sada, ali i koliko mogu podnijeti i poštovati upute autoriteta koji im je dodijeljen. Ove nedjelje pred kandidatima je prvi Gastroduel, kulinarska borba između dva tima!



Prije nego što se preraspodijele u timove, uslijedit će par riječi žirija. „Svaki član tima mora biti: kompetentan, voditi tim jednako kao što mora moći staviti svoj ego na stranu i biti dobar i koristan član tima, poštivati autoritet.“ , objasnio je Dino natjecateljima pravila igre, dok im je Andrej pobliže označio pojam timskog rada: „To nije tim, to je jedan zajednički organizam koji mora perfektno funkcionirati gdje svaki organ ima svoju funkciju. Uloge su čvrsto raspodijeljene i uspješnost svake uloge je od maksimalne važnosti za uspješnost cijeloga rada“.



Kako svaki tim mora imati vođu, uloge su dodijeljene ovaj put Robertu i Martini, a njima je dan zadatak da prema vlastitom nahođenju oforme svoj tim. Robert je izabran od strane žirija iz razloga što je prema Dinovim riječima: ''uvijek negdje pri vrhu, čini se staložen, ima jasne, zanimljive i dobre ideje, a žiri zanima hoće li se uspjeti snaći u timu''. Zašto je žiri odabrao Martinu za šeficu ekipe, obrazložio je Andrej: „Tebe smo izabrali jer su tvoja jela uvijek među najukusnijima, ali za razliku od Roberta ne znaš se organizirati sama sa sobom, pa praktički ti ovdje imaš izazov u izazovu. Željeli smo vidjeti da li ćeš kroz odgovornost organizacije uspjeti se organizirati ti sama, organizirati ideje koje ti trebaju da možeš uspješno voditi svoj tim.“



Hoće li Martina prvi puta u MasterChefu uspjeti organizirati svoje ideje, ili će ponovno posrnuti, ostaje nam vidjeti. „Baš sam zadovoljan ekipom koju sam izabrao. Nitko nema pretenziju da nešto dokazuje, djeluju mi kao timski igrači i mislim da i oni imaju neko povjerenje u mene, a i ja u njih.“ zadovoljno je prokomentirao Robert svoj odabir. Kako će Robert prvi birati, pobrinut će se da u svom timu ima Ivu, što je zasmetalo Martini: „Robert mi je oteo Ivu. Žao mi je jer bi ona baš upotpunila naš tim. Hoću da izaberem ljude s kojima sam si dobra, s kojima znam da mogu funkcionirati, koji me razumiju, koji su energični kao i ja, a opet da me mogu smiriti!“

Zadatak koji će se pred kandidatima naći bit će priprema menija na temu tradicionalnih hrvatskih jela za tri regije, Dalmaciju, Istri i Slavoniju i to u obliku finger fooda.



„Ovo je strašno bitan izazov meni osobno, ali i mom timu naravno“ uzbuđeno će komentirati Martina prije izazova, dok će Robert svojim djevojkama u timu kao lijepu gestu i poticaj pokloniti ruže: „Ispalo je tako da smo se okružili ženama i ja kažem zašto ne? Računam bolje prije nego poslije, malo ih nagraditi, dati im malo entuzijazma i da same vide da vrijede.“, objasnio je Robert.

Za kuhanje će kandidati imati dva sata, a osim nepca žirija morat će zadiviti i kupce Super Konzuma, budući da će se tamo održati Gastroduel. Napetost u zraku koja se može rezati nožem, želja za pobjedom nad drugim timom svakako će utjecati i na konačan ishod. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Martina i Robert snaći u ulogama vođa, ali i kako će funkcionirati kandidati u timovima.

„Stani ženo! Polako, ima vremena! Pa znam ja, ipak ja radim cijeli život to filetiranje tako da znam koliko mi treba.“ poručio je Dario Martini koja mu je u više navrata ponavljala da ne 'picajzli'. „Znači daj ovo, daj ono, teča ta, ovo – ono, livo, pokrivo mi treba, stavi vodu da ključa“ opisao je Dario atmosferu za vrijeme kuhanja te zaključio: „Adrenalin toliko tuče, srce užurbano tuče, doslovce se rastapaš u toj kuhinji!“

„To su sve kreativne i konstruktivne rasprave. Tražiš od te svoje ekipe u principu da sudjeluju, da misle i da razumiju uopće što spremaju i što si ti mislio napraviti“ komentirao je Robert odnos sa svojim timom.
No, ovog puta na odluke žirija utjecat će i kušači. Okus hrane, ideja, prezentacija, ali i ponašanje tima kao i vođenje grupe bit će ključni čimbenici koji će utjecati na odabir boljega.

Da je ovo najzahtjevniji izazov do sada u MasterChefu, dokazat će i suze gubitnika, jer ulozi će biti veliki, a poraz će se skupo platiti – vođa gubitničkog tima ići će u Stres test zajedno sa svoja tri člana tima.

Uzbudljivu epizodu MasterChefa i prvi Gastroduel koji će završiti – nekima slatkom pobjedom, a nekima sa suzama u očima i gorkim porazom, ne propustite pogledati u nedjelju u 22 sata na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju