Ususret trećoj sezoni najkreativnijeg televizijskog showa koji započinje novu potragu za najboljim kuharom amaterom, prisjetili smo se prva dva pobjednika showa MasterChef Hrvatska!

Ususret trećoj sezoni najkreativnijeg televizijskog showa koji započinje novu potragu za najboljim kuharom amaterom, prisjetili smo se prva dva pobjednika showa MasterChef Hrvatska!

Nakon Masterchefa pobjednik druge sezone Nikola Lesar radio je godinu dana u restoranu 5/4 u kojem je učio o tajnama kuharskog zanata od člana žirija i poznatog chefa Dina Galvagne. Nakon toga otišao sam na putovanje od 200 dana po Aziji, proputovao sam od Kine do Indije i otkrivao nove okuse i nove recepte. Nakon povratka vratio sam se u Bangkok i upisao najprestižniju kulinarsku akademiju, Le Cordon Bleu. Završio sam sva tri smjera visoke francuske gastronomije u top 3 u razredu. Istovremeno sam stažirao u hotelu s 5 zvjezdica, Banyan Tree Bangkok, gdje sam radio na 61. katu najpoznatijeg rooftop restorana Jugo-Istočne Azije - Vertigo. Nakon završetka kulinarske akademije Nikola je dobio ponudu da promjeni i modernizira meni u jednom od najpoznatijih restorana u centru Bangkoka - The Never Ending Summer čiji je vlasnik jedan od najutjecajnijih arhitekata JI Azije.

Trenutno sam šef kuhinje u tom restoranu. Već godinu dana živim u Bangkoku (Tajland). Do sada sam imao prilike kuhati utjecajnim Hrvatima, kao i strancima. Također, kuhao sam za princezu Tajlanda. – objašnjava Nikola.

''Upravo hladim ruke vlažnim oblozima nakon tjedan dana treniranja vatrenog, teškog metalnog tajlandskog Woka, zadovoljan nakon još jednog uzbudljivog, radnog dana. Od pobjede u Masterchefu, pa do ovog... What a ride!'' – slikovito opisuje Nikola svoj novi početak na dalekom Tajlandu. Njegovu priču iz Tajlanda svakodnevno prati više od 23 tisuće obožavatelja putem njegove Facebook stranice Nikola Lesar – Putopis jednog kuhara.

Pobjednik prve sezone Šime Sušić je po završetku MasterChefa izdao kuharicu ''Dnevnik pobjednika'' koja je već prvog mjeseca ušla u vrh najbolje prodavanih naslova na tržištu. Ubrzo se Šime primio i veslačke ekspedicije pod nazivom ''Otočna odiseja 2012.''. Naime, Šime je zajedno sa svojim prijateljem Markom Kovačem ljeto 2012. odlučio provesti u kajaku veslajući do svih naseljenih otoka Hrvatske. Šime je prvi najbolji amaterski kuhar u Hrvatskoj, te kao specijalist za morsku hranu 47 dana koliko je trajala ekspedicija dvojice avanturista, skupljao iskustvo istražujući brojne otoke.

Gdje su ostali natjecatelji najpopularnijeg kulinarskog showa saznajte u ovom članku!

Da je MasterChef uspješan format potvrdile su prve dvije sezone, a za sudjelovanje u popularnom showu kojeg ćemo ovog proljeća pratiti na Novoj TV prijavilo se više od 1700 zainteresiranih. Prijave su zaključene, a pred produkcijskim timom MasterChefa veliki je posao napraviti predselekciju potencijalnih natjecatelja showa.

Nova TV u potrazi je za novim najboljim kuharom amaterom, a tko će se sve naći u novoj kulinarskoj avanturi, saznat ćemo u uzbudljivim nastavcima nadolazeće treće sezone najkreativnijeg televizijskog showa MasterChef Hrvatska. Ovo proljeće bit će opet u znaku ''masterchefmanije'', a tko će nas poput Nikole i Šime oduševiti u novoj sezoni showa saznat ćemo ovog proljeća!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju