U prvoj polufinalnoj utakmici najprestižnijeg klupskog natjecanja, Lige prvaka, večeras na našem programu pratite dvoboj Schalkea i Manchester Uniteda!

>>> NOVATV i GOL.HR u 20.40

Milijuni pred malim ekranima, a nešto više od 60.000 gledatelja uživo, večeras će pratiti jednu utakmicu. Ako se pitate zašto, odgovor je vrlo jednostavan. Naime, nogometna sezona dolazi lagano do svog vrhunca, tj. nalazi se točno jednu stepenicu udaljena od njega. Upravo je iz tog razloga, polufinale Lige prvaka događaj koji nijedan poklonik nogometne igre, zasigurno neće propustiti, događaj od kojeg je u nogometnom smislu atraktivnije samo finale istog natjecanja, ili završnice svjetskih i europskih nogometnih prvenstava.

Ovaj put, ždrijeb je spojio klub koji je od početka figurirao kao jedan od glavnih favorita ovog natjecanja, Manchester United, i klub kojeg realno govoreći nitko nije vidio u ovoj fazi Lige prvaka, Schalke 04.

Za dolazak u samu završnicu natjecanja, rezultatski gledano, nijedan od ova dva kluba se nije posebno namučio. U grupnoj fazi Schalke je uvjerljivo prošao grupu u kojoj se našao s Lyonom, Benficom i Hapoelom, dok je momčad legendarnog Sir Alexa Fergusona bez većih poteškoća apsolvirala grupu u kojoj su se susreli s Valenciom, Rangersima i Bursasporom. U osmini finala, Nijemci su bez previše muke svladali Valenciu ukupnim rezultatom 4:2, dok je United bio bolji od Marseillea u dvije utakmice rezultatom 2:1.
Četvrtfinalni okršaji su donijeli i mnogo ozbiljnije protivnike, te je tako United u engleskom okršaju trijumfirao protiv Chelseaja (3:1 ukupno), dok je Schalke napravio najveće iznenađenje u zadnjih nekoliko godina, pobijedivši prvaka starog kontinenta, milanski Inter, ukupnim rezultatom 7:3, od čega je posebno impresivna bila pobjeda izborena u gostima, gdje je europski prvak potpuno deklasiran te poražen 5:2.

Što se večerašnjeg ogleda tiče, mišljenja smo da je Manchester United momčad koju večerašnji domaćin teško može proći. Da, prošli su Inter, dobro igraju u Ligi prvaka, jedino kroz nju i mogu izboriti nastup u Europi dogodine jer su u domaćem natjecanju plasirani tek na sredini ljestvice, ali činjenica je i da je Manchester United u zadnja tri izdanja ovog natjecanja igrao dva finala od kojih je jedno i osvojio, a ove sezone u istom su natjecanju u deset dosadašnjih utakmica, primili tek tri pogotka! Uza sve to, United ima i ekipu koja je godinama na okupu te posjeduje potrebno iskustvo iz ovakvih utakmica, dok se za njemačku momčad to ipak ne može reći.
Nećemo ništa novo otkriti kada kažemo da je upravo jedna od draži ovog sporta njegova nepredvidljivost, te mogućnost da slabija momčad zahvaljujući inspiraciji, želji i htijenju, savlada jaču.

Da li će se to pokazati slučajem u ovoj utakmici, ili će ipak favorizirani Manchester proći dalje, ostaje nam da vidimo od 20:45 samo na programu NoveTV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju