Izravan prijenos uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Basela na Allinaz Areni pogledajte večeras na Novoj TV.

FC Bayern - FC Basel 1893, uživo u 20.40!

Možda i najbolji nogometaš Bayerna Bastian Schweinsteiger pozvao je navijače bavarskog velikana da što žešće podrže svoju momčad u uzvratnom okršaju s Baselom u osmini finala Lige prvaka.

„Jako je važno da na pravi način od prve minute uđemo u utakmicu. Na krilima naših navijača vjerujem da ćemo ostvariti rezultat koji će nam jamčiti prolaz u četvrtfinale“, kaže Schweinsteiger kojeg mnogi smatraju ključnim igračem Bayerna. Prvu je utakmicu zbog ozljede gledao iz naslonjača u dnevnom boravku, no u uzvratu će biti na raspolaganju Juppu Heynckesu.

„Bilo bi idealno da povedemo u ranoj fazi utakmice, ali najvažnije je da ne ostavljamo prostor igračima Basela. Oni znaju igrati na kontre, imaju dobru pas igru i mogu biti jako opasni“, smatra Schweinsteiger dodajući kako se Basel odlično snalazi u zonskoj obrani, a u vršku napada ima iskusne napadače.

„Schweini“ sigurno nije u idealnoj formi nakon jednomjesečnog izbivanja s travnjaka, ali ovo je za Bayern ključna utakmica sezone i stoga Heynckes treba na travnjaku najjače snage. I 80-postotni „Schweini“ bit će velika prijetnja za Basel. Kao što je poznato ovogodišnje finale igra se na Allianz Areni, a peterostruki prvak Europe žarko želi biti jedan od finalista na svojem velebnom stadionu. Njemački velikan iznenađujuće je izgubio u prvoj utakmici u Baselu 1:0.

Dakle, u Münchenu će im biti potrebna pobjeda od dva gola razlike. Doduše, Bayern može proći dalje i ako pobjedi samo s 1:0, ali teško je očekivati da će se momčad koja je u posljednjih 12 domaćih utakmica u Ligi prvaka pobijedila 11 puta, opredijeliti za „talijansku taktiku“. Uostalom, takva igra Bayernu bi se mogla obiti u glavu, a poznavajući mentalitet Nijemaca, možemo očekivati Bayernov žestoki pritisak od samog početka utakmice i pokušaj da pitanje pobjednika riješe u što ranijoj fazi utakmice.

Međutim, momčad Heika Vogela neće sjediti skrštenih ruku. I Basel ima svoje adute, o tome bi koju riječ zasigurno mogao prozboriti trener Alex Ferguson i njegove „bebe“. Vogel je svojedobno bio trener u omladinskom pogonu Bayerna, kroz njegove ruke prošli su Thomas Müller, Philipp Lahm, Holger Badstuber, Toni Kroos i Diego Contento. Vogel u dušu poznaje Bayernove nogometaše, ali zasigurno raspolaže i „insajderskim“ informacijama o tome kakva atmosfera trenutačno vlada u svlačionici „FC Hoollywooda“, što nije nevažna stavka.

Zbog problema s mišićem potkoljenice Park Joo Ho nije sudjelovao u pobjedi (2:0) na Grasshoppersom u prošlom kolu švicarske lige. Kay Voser i dalje ima problema s ozljedom gležnja, a od prije je ozlijeđen Scott Chipperfield. Svi ostali su na raspolaganju. Fino izbalansirana momčad Basela dolazi u München potpuno rasterećena. Švicarci su već dobrano premašili očekivanja i stoga su još opasniji. Bayernu neće biti nimalo lako, a možda se dogodi i novo čudo...

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju