Na Novoj TV i OYO.hr pogledajte prvu utakmicu četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka između Benfice i Chelseaja. Budite uz Ligu prvaka i našeg komentatora Željka Velu večeras u 20.45!

Treneru Benfice Jorge Jesusu ispunila se želja. Zaželio je Chelsea u četvrtfinalu Lige prvaka i dobio ga je. Benfica i Chelsea nikada se nisu sastajali u europskim kupovima, no najtrofejniji portugalski klub u povijesti je dobro prolazio u sudarima s engleskim momčadima.

U posljednjih šest susreta s Englezima, Benfica je izgubila tek jednom. Slavni portugalski klub do svojeg drugog četvrtfinala otkad se najelitnije klupsko natjecanje igra u formatu Lige prvaka stigao je preko ruskog Zenita, dok je Chelsea izbacio talijanski Napoli. Londonci su tek četvrta momčad u povijesti Lige prvaka koja je uspjela nadoknaditi minus od dva gola razlike iz prve utakmice, a dosad je bilo čak 45 pokušaja.

Iako je Chelsea u posljednjoj dekadi u većem fokusu medija, Benfica je prema većini parametara, povijesno gledajući, puno veći klub. „Orlovi“ u svojoj riznici imaju spremljena dva trofeja prvaka Europe, te su još pet puta stizali do finala, dok Chelsea ima puno skromniji učinak – tek jedno finale.

Tradicija nije nevažna stavka u ovakvim susretima, ali ipak je znatno važnija trenutačna snaga i forma momčadi. Nakon 23. odigrana kola portugalskog prvenstva Benfica je trenutačno druga s bodom zaostatka za vodećim Portom, dok je Chelsea nakon 28. kola Premiershipa tek peti, a za vodećim Manchester Unitedom zaostaje čak 21 bod.

Međutim, nakon što je Andre Villas-Boas smijenjen s mjesta trenera, Chelsea je proradio pod vodstvom njegova zamjenika Roberta Di Mattea. „Blueseri“ su pod dirigentskom palicom talijanskog stručnjaka zaredali s četiri uzastopne pobjede u svim natjecanjima i sada ponovno pucaju od samopouzdanja.

Chelseajeve „senatore“ Drogbu, Lamparda, Terryja i ostatak društva nije potrebno posebno predstavljati. Međutim, treba istaknuti da je Drogba, čini se, najviše profitirao od smijene Villasa-Boasa. Bjelokoščanin ponovno igra u staroj formi, a u Chleseaju očekuju da konačno proradi i Fernando Torres, koji je u FA kupu s dva pogotka prekinuo „mamutski“ golgeterski post i nagovijestio bolje dane na Stamford Bridgeu.

S druge strane, udarne snage „orlova“ sačinjavaju Nicolas Gaitan, Javi Garcia, Pablo Aimar i Oscar Cardozo. Potonjeg se u Chelseaju najviše pribojavaju, a imaju i zašto. Paragvajac je zasigurno jedan od najboljih napadača među osam preostalih klubova Lige prvaka. Očekuje nas iznimno uzbudljiva utakmica na zasigurno rasprodanom „Stadionu svjetlosti“ u Lisabonu, stoga ne propustiti biti uz svoje „male ekrane“ i Novu TV 27. ožujka, u 20.45 sati.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju