Nova TV u subotu 11. rujna prenosi spektakularni boksački obračun. U ring stupa novi izazivač nedodirljive braće Kličko, Nigerijac Samuel Peter koji se već borio s obojicom braće, 2005. i 2008. godine te od obojice izgubio.

Peter Samuel je sjajan boksač, bivši prvak, koji je u borbi protiv Vladimira Klička 2005. već pokazao da zna kako boksati protiv godinama dominantnog Ukrajinca. I upravo Vladimira Peter izaziva još jednom, pet godina poslije. Samuel Peter ima 30 godina i u najboljoj je boksačkoj dobi. Karijeru je započeo sjajnim nizom od 24 uzastopne pobjede od 2001. -2005. i postao najveća nada boksačke teške kategorije. Prvi put se borio za naslov prvaka 2005. kao 25-ogodišnjak, a u izvrsnom meču za naslov poražen je na bodove od Vladimira Klička, iako ga je čak tri puta oborio. Nakon tog poraza, Nigerijac se vratio pobjedama. Dva puta je pobijedio Jamesa Toneyja, jednom Jameela McClinea i Olega Maskajeva i napokon postao svjetski prvak. No nakon toga uslijedilo je loše razdoblje za Samuela Petera. Uvjerljivo je poražen od Vitalija Klička 2008. u njegovom prvom meču nakon četiri godine stanke. Potom je poražen i od Eddieja Chambersa i definitivno kompromitirao svoj ugled jednog od najboljih teškaša svijeta.

Nakon ta dva poraza Peter je započeo svoj novi pohod prema vrhu. Boksač je je 2009. i 2010. ostvario četiri pobjede zaredom i danas mnogi kažu da je to opet onaj stari, šampionski Samuel Peter. S trideset godina Nigerijac to sigurno može biti, a to želi i dokazati u borbi protiv najboljeg teškaša današnjice, svog starog protivnika – Vladimira Klička. Vladimir Kličko aktualni je prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF i WBO. Na svim svjetskim ljestvicama kotira kao najbolji teškaš današnjice. Neporažen je već punih šest godina, u 12 mečeva zaredom. Danas su mu 34 godine i nikad nije bio bolji. Fantastični Ukrajinac veliki je favorit protiv Samuela Petera, ali Nigerijac je ozbiljna prijetnja kralju teške kategorije.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju