Subota 22.30

Nova TV donosi još jednu spektakularnu boksačku večer 10. rujna kada će se na Municipal stadionu u Wroclavu, u borbi za naslov prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji, sukobiti Vitalij Kličko i Tomaš Adamek.

Četrdesetogodišnjem branitelju naslova, Ukrajincu Vitaliju Kličku, ovo je možda i posljednja borba prije konačnog umirovljenja. Naslov je osvojio 2008., uspješno ga obranio šest puta. Doktor Čelična Šaka, kako zovu gorostasnog Ukrajinca, ima impresivan skor: od 44 borbe dobio je 42, od čega njih čak 39 nokautom. Jedina dva poraza pretrpio je od Byrda i Lewisa, oba puta predao je zbog ozljede, u situaciji kada je kod sudaca imao bodovnu prednost. Uspije li oboriti i Adameka, otvara mu se prilika da ode u boksačku mirovinu kao nedodirljivi gospodar i vlasnik WBC pojasa u teškoj kategoriji.

No Tomaš Adamek neće biti lagan zalogaj. Poljak iz Žywieca u karijeri je odradio 45 profesionalnih borbi i pognute glave ring napustio samo jednom. U svojoj profi karijeri putovao je kroz polutešku i lakotešku kategoriju. U teškoj je relativno nov, ovo će mu biti tek sedmi meč. No poznat je kao hrabar borac, iznimno izdržljiv i žilav, nošen domaćom publikom svakako će predstavljati nezgodnog izazivača. Kličko protiv Adameka je dvoboj koji obećava žestoku razmjenu udaraca i meč koji nikako ne treba propustiti. Boksački spektakl komentira Željko Vela.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju