Ekskluzivno na NovaTV, 19. ožujka pogledajte meč za nasov svjetskog prvaka u kojem se susreću Vitalij Kličko i Odlanier Solis!

Novi izazivač braće Kličko u ring stupa 19. ožujka. Ovaj put meta je stariji brat Vitalij, a izazivač je Kubanac Odlanier Solis. Bit će to sedmi Vitalijev meč od povratka iz mirovine i šesta obrana naslova prvaka.

Odlanier Solis ima trideset godina. Iza njega je briljantna amaterska karijera i zasad uspješna profesionalna karijera. Kao amater Solis je osvojio olimpijsko i tri svjetska zlata, dva puta je pobjeđivao legendarnog sunarodnjaka Felixa Savona, a od aktualnih profesionalaca pobjeđivao je među ostalima Davida Hayea i Sultana Ibragimova. Od svih profesionalnih teškaša današnjice, Solis je imao najveću amatersku karijeru.

Profesionalac je postao 2007. s 27 godina, a pobjegavši s Kube skrasio se u Njemačkoj. Od tada nije pretrpio nijedan poraz, ostvarivši 17 pobjeda, od čega 12 nokautom. No treba reći i da se u te četiri godine još nije borio s najboljima i meč s Vitalijem Kličkom bit će ultimativan test njegove profesionalne karijere. Kuba, jedna od najjačih boksačkih zemalja svijeta, još nikad nije imala profesionalnog prvaka u teškoj kategoriji.

Vitalij Kličko pred sobom ima novi izazov. Mnogi drže da je ovo njegov najveći izazov od povratka u ring 2008. godine. Ukrajinski prvak čak je devet godina stariji od Solisa i Kubanac bi ga mogao natjerati da iskusi težinu nagomilanih godina i ozljeda. No Kličko je od povratka iz mirovine na dominantan način pobijedio svih šest mahom mlađih izazivača, pa i ovaj put u ring ulazi kao veliki favorit. Svjetske kladionice prvaku daju oko 80% izgleda za obranu, a njegovu protivniku oko 20% izgleda za osvajanje naslova. Komentator prijenosa uzbudljivog boksačkog spektakla iz Kölna 19. ožujka je Stipe Sladoljev. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju