Vitalij Kličko, svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji, branit će svoj naslov 18. veljače u Muenchenu, protiv Britanca Derecka Chisore.

Nova TV i Gol.hr, uživo subota, 18. veljače u 22.30h

Vitalij Kličko, svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji, branit će svoj naslov 18. veljače u Muenchenu, protiv Britanca Derecka Chisore. Dvadesetosmogodišnji Chisora rođen je u Zimbabveu, profesionalac je zadnjih pet godina, a omjer pobjeda i poraza mu je 15-2. Loše za njega je što je u posljednja tri nastupa dvaput poražen, ali ovaj drugi poraz, od Finca Roberta Heleniusa u borbi za europski naslov, iznimno je sporan, po mnogima i nezaslužen. Chisora je snažan i eksplozivan borac, ali sa svojih 183 centimetra visine imat će, kao i mnogi, problema s ukrajinskim dvometrašem Vitalijem Kličkom. Stariji Kličko iza sebe ima 40 godina i impozantan skor 43-2, od čega 40 nokauta. Jedina dva meča izgubio je prekidom zbog ozljede, što znači da nikada u karijeri nije poražen na klasičan način u ringu.

I Dereck „Del boy“ Chisora uoči meča šalje izjave slične prijašnjim Vitalijevim protivnicima: 'Njegovo vrijeme je prošlo, nokautom ću ga poslati u mirovinu. A onda ću istući i Vladimira i odnijeti sve pojaseve prvaka u London.' Vitalij Kličko već je navikao na ovakve prijetnje. U svojim izjavama pohvalio je Chisorinu borbenost i znanje, no ne sumnja u vlastitu pobjedu. Slično je govorio i uoči zadnjeg meča s Adamekom kada je srčanog Poljaka nokautirao u njegovom Wroclawu.

Komentator: Željko Vela

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju