Pjevač protiv pjevačice, kolega protiv kolegice

Na samom kraju MasterChef avanture kuhače će u posljednjem kulinarskom okršaju ukrstiti pjevači Ivana Husar Mlinac i Luka Nižetić. Nakon brojnih kulinarskih zgoda i nezgoda i izazova na kojima su se kalili i učili, šesnaest celebrity kandidata svelo se na njih dvoje. Ove nedjelje saznat ćemo tko je prvi hrvatski celebrity MasterChef!


Luka je izjavio kako u finalu osjeća uzbuđenje i leptiriće u trbuhu. Finalistica Ivana se pak uoči finalnog okršaja suočava sa cijelim spektrom emocija: od uzbuđenja i ponosa pa sve do straha. ´Spora sam jer jednostavno ne pristajem danas na paniku!´, Ivana se u samom početku izazova opredijelila na sporiji pristup, no vidjet ćemo hoće li joj pritisak finala ipak uspjeti napraviti paniku i poremetiti planove. Pritisak će biti vidljiv i za Lukinim štednjakom. Naime, kad se kuhanje već dobrano ´zahukta´, Luka će svoju MasterChef pregaču – smiksati. ´Smiksao sam se! I u tom trenu otkad sam se smiksao krenuo sam raditi zapravo!´, priznat će i najaviti pravo ludilo koje slijedi.


Ivana će se u žurbi i porezati, no u Masterchef kuhinji nema mjesta za dramatiziranjem oko sličnih nepodopština jer veliki sat na zidu najpoznatije kuhinje otkucava posljednje minute natjecanja.


Vrijeme je da Luka i Ivana pokažu koliko su posljednjih mjeseci napredovali i naučili, gdje su im granice i koliko su ih u stanju pomaknuti. Pred njima će biti dosad najteži zadatak u najzahtjevnijoj hrvatskoj kuhinji, a stiska s vremenom i pritisak koji uzrokuje samo finale učinit će svoje.


Za vrijeme od tri i pol sata, Luka i Ivana trebat će napraviti tri slijeda jela. No, žiri će za svaki od sljedova imati kriterije koji moraju biti zadovoljeni. Predjelo će u sebi tako trebati sadržavati kovača ili škampe, ili oboje, a baza za glavno jelo će trebati biti janjetina. Kriterij za izradu deserta bit će taj da mora biti u čaši te sastavljen od najmanje tri komponente koje se trebaju vidjeti u presjeku.
Kada čuje kakav se izazov nalazi pred njima, Ivana zaključuje da će njezina glavna misao vodilja biti da u jela uvrstiti sve komponente koje je dosad naučila u MasterChefu. U njihovim jelima ocjenjivat će se prezentacija, obrada namirnice, zahtjevnost pripreme koju su izabrali i okus. Svaki od sljedova žiri će vrednovati ocjenama od 1 do 5, a finalni zbroj bit će ocjena njihovog menija. ´Kao i uvijek, sve počinje olovkom!´, podsjetit će Dino Luku i Ivanu na ovaj važni koncept.
Osim za veliki pehar i prestižnu titulu prvog Celebrity MasterChefa Luka i Ivana bore se i za humanitarnu novčanu nagradu koja će omogućiti daljnje kulinarsko obrazovanje štićenika SOS Dječjeg sela ´Lekenik'.
Došlo je vrijeme da najkreativnija televizijska avantura dobije svoj vrhunac, a kako će Ivana i Luka osmisliti najvažnije menije u životu, kako će izgledati najzahtjevniji tanjuri do sad i tko će oduševiti tri vrhunska profesionalca i okititi se titulom prvog Celebrity MasterChefa, saznat ćemo u posljednjem izdanju showa ove nedjelje na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju