Nakon obilaska Farme, Joža nije bio zadovoljan. „Ljudi, Gazdarica vam je ovaj tjedan zatajila. Već par dana nema Sile. To si mi trebala reći. Bili smo zajedno i jučer i prekjučer“, rekao je Joža.

Ovoga tjedna farmeri nisu dobili zeleni certifikat za svoj rad na farmi. Na žalost naših farmera, Mentor Joža je imao popriličan broj zamjerki. Jedna od njih je bila i oko tzv. ‘kuružnjaka’ odnosno spremišta za kukuruz.


„Ovo morate počistiti. Sad vam miševi idu pravo gore u kukuruz. Da ne dobijete kakvu bolest. Tu ništa ne smije visjeti, sve morate maknut“’, rekao je Joža Anni.


Na farmu se vratio Aldo koji je bio zbrinut zbog bolesti koja ga je shrvala, a budući da Alda tri dana nije bio na farmi, a kokošinjac je bio njegov zadatak, nitko drugi od farmera se nije potrudio da bi očistio kokošinjac koji je, blago rečeno, nakon tri dana u potpunom kaosu.
„I vi jedete jaja otuda? Tu nije bilo tri dana nikoga“, konstatirao je Joža.
Primjedbe je imao i na štalu u kojoj obitavaju krave. „Štalu i kad operete, ona smrdi opet. Ali mora se pomesti. Ničega tu ne smije biti. Vi tu živite, pijete to mlijeko, prodajete na tržnici. Štala mora biti ogledalo“, poručio je Joža Gazdarici.


Nakon obilaska, Joža nije bio zadovoljan. „Ljudi, Gazdarica vam je ovaj tjedan zatajila. Već par dana nema Sile. To si mi trebala reći. Bili smo zajedno i jučer i prekjučer“, rekao je Joža.
‘Ima sto stvari koje nisu dobre. Ovaj tjedan jedino mi preostaje da vam ne dam certifikat. Tu je, ja sam ga donio, ali kad sam vidio što je…“, rekao im je Joža.


Tako su naši farmeri na Sajam otišli bez certifikata zbog čega su dobili i znatno manje dukata. Anna je ipak nakon Sajma svakom farmeru dala po dva dukata. Osim proizvoda sa Sajma farmeri su vratili i s novim životinjama – crnim slavonskim svinjama, jednom krmačom i sa sedam mladih. Budući da Nedjeljko zna upravljati traktorom on ih je i odveo u njihov novi dom. Svinjac je već bio spreman, te su se novi stanari odmah okupali u blatu. Brigu za njih preuzela je Sara. Kaže kako jedino što zna o tim životinjama jest da su ‘najbolje na ražnju’, ali kako je ovih dana čitala o njima, a za savjet je pitala i mentora Jožu.Hoće li farmeri ozbiljno shvatiti ovaj propust i u sljedećem tjednu ga pokušati nadoknaditi, ostaje nam vidjeti.
 

Više vijesti pročitajte na službenoj stranici Farme - Farma

Pratite Farmu i na društvenim mrežama - Facebook & Instagram

Saznajte što se događa na Farmi u bilo kojem trenutku - samo na OYO!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju