Nakon 22 emisije konačno smo dobili tri najbolja kuhara amatera u Hrvatskoj u 2015. Ante, Iva i Elena pokazali su se kao najizdržljiviji, kulinarski najpotkovaniji i najbolji kuhari amateri i svojim kuhanjem osigurali si mjesto u finalu!

Nakon što smo ih gledali dva mjeseca kako se pod svjetlima reflektora bore da ostanu što dulje u showu te uspješno prelaze iz jednog izazova u drugi – nakon 22 emisije konačno smo dobili tri najbolja kuhara amatera u Hrvatskoj u 2015. Ante, Iva i Elena pokazali su se kao najizdržljiviji, kulinarski najpotkovaniji i najbolji kuhari amateri i svojim kuhanjem osigurali si mjesto u finalu!
Ante je već u petak iz MasterChef kuhinje izašao kao prvi finalist, a Iva i Elena su za mjesto u finalu borile su se s Robertom. „Osjećaj je jako čudan. Ne znam je li bahato reći, ali mislila sam da ću proći.“ komentirala je Iva prolazak u finale.

Kuhanje za finale, čini se bilo je najteže kuhanje do sada. Kandidati su startali u crnim pregačama što ih je odmah uputilo na to da ih čeka Stres test, odnosno eliminacija. U kuhinji su ih dočekala dva zvona ispod kojih je jedno bilo Dinovo, a drugo Andrejevo jelo, a koja su kandidati morali replicirati.



Kada je kuhanje krenulo, bilo je jasno da neće sve ići tako glatko i da treba pomno pratiti recepte i fokusirati se. Žiri je u obilazak išao čak tri puta u ta dva sata i sva tri puta su imali nešto za komentirati. U prvom obilasku su upozorili Roberta da mora početi raditi temeljac, Ivi su objasnili kako se koristi sifon, a kod Elene su uvidjeli da postoji greška s kruhom jer ga je Elena stavila u mikrovalnu prije nego li ga je pustila u sifon i time nepovratno uništila smjesu.

Na kušanju su kandidati dobili različite komentare. Robert je pogodio okuse Andrejevog jela, ali nije pogodio izgled. Dinovog tanjura nije ni bilo, pa ga nisu mogli ni komentirati – Robert se pravdao da je imao sve elemente koje je trebalo sastaviti, ali nije htio staviti na tanjur jer nisu bile dobre replike. Dino mu je rekao da je mislio da mu to neće predstavljati problem obzirom na namirnice i da mu je žao da nije uspio, a Radovan mu je poručio: „Nije baš najvjernije, ali nije baš ni loše. Ti si pola MasterChef kuhara danas!“

Iva je bila jedina kandidatkinja koja je žiriju servirala oba jela s nešto manjim nedostacima. Andrej je bio zadovoljan jer je dosta toga napravila, ali prigovorio joj je zbog neuravnoteženosti okusa. Radovan je također bio zadovoljan te joj je kazao: „Vjerujem da nije bilo baš jednostavno!“

Elena se odmah po dolasku ispričala Dinu na interpretaciji njegovog jela. Na Andrejevom tanjuru je napravila slične greške kao i Iva, a i nedostajalo joj je karaktera u začinima. Andrej nije htio previše komentirati repliku Dinovog jela jer nema dovoljno elemenata, a Dino joj je priznao da je bar pokušala iako je ozlijeđena i dodao da mu je žao što nije uspjela te da je danas ipak pesimist što se nje tiče. Naravno, ona je tu malo zasuzila, ali ju je utješio Radovanov komentar da su joj okusi dobri i da bi se jelo trebalo zvati „Redukcija Dina“.

S obzirom na zahtjevnost izazova i na neprilike koje su zadesile kandidate žiri je zaključio kako su se danas pogubili u organizaciji, a najviše ih je zasmetalo njihovo upravljanje vremenom. „Žao mi je što je rezultat vaše neorganizacije ustvari bilo to što niste isporučili moj tanjur. Trebalo bi i vama biti žao jer sam tanjur radio za vas. Vi ste svo troje s mora, tako da sam osobno potegnuo da vam nabavim sastojke za taj tanjur kako biste mogli napraviti nešto lijepo, a što je vama na dohvat ruke.“ kazao je Dino, pomalo razočaran u kandidate.



Nakon što je Iva postala druga finalistica, žiri se nije mogao dogovoriti da li je veća greška servirati skoro potpuno nezavršen tanjur kao što je bio Elenin ili ne servirati kao što je to učinio Robert. Odluka je ipak pala na Roberta koji je eliminiran, a Elena je tako ušla u finale. „Hvala ti što si bio s nama, hvala ti što si kuhao ovdje s nama, izoštri još malo svoje znanje i ne budi tužan jer si jedan od četiri najbolja kuhara amatera u Hrvatskoj!“ bile su Andrejeve utješne riječi Robertu, a on je nakon što je izašao iz MasterChef kuhinje kazao: „Možda prazno zvuči, ali ne bi ništa promijenio u ovoj svojoj MasterChef avanturi. Nekako sam pokrio sve svoje trenutke. Mislim da samo dobri ljudi mogu kuhati.“

Imena finalista su poznata, a tko će se u finalu pokazati kao najbolji kuhar i okititi se laskavom titulom trećeg hrvatskog MasterChefa, ostaje nam za vidjeti. U petak ćemo doznati hoćemo li dobiti trećeg hrvatskog MasterChefa ili je došlo vrijeme za prvu hrvatsku MasterCheficu?

Ne propustite napeto velilo finale MasterChefa u petak od 21 sat na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju