Ivana: ''Mislim da će nas Dino s tom Italijom dobro nagaziti!"

Dašak Mediterana ovoga petka stiže u MasterChef kuhinju. Kutija iznenađenja ovog puta bit će malo kompliciranija nego inače, a svaka će sadržavati namirnice jedne mediteranske zemlje: Španjolske, Francuske, Italije, Turske ili Maroka.

Kandidati će biti poprilično zbunjeni zadatkom. Dok će neki odmah percipirati ideju jela u glavi, neki će se hvatati za glavu. „Nisam baš nešto jako oduševljena, moram priznati.“ izjavila je Zvjezdana koju će u kutiji dočekati grčka zastava. Ivanu je dočekala Italija i nakon prvotnog entuzijazma komentirala je: „Bila sam sretna s Italijom, ali mislim da će nas Dino s tom Italijom dobro nagaziti.“



Mišel i Josip dobili su zadatak skuhati prepoznatljivo jelo marokanske kulture. „Nisam se baš nikad susreo s marokanskom hranom, niti sam jeo, niti sam ikakvog Marokanca upoznao, tako da nemam nikakva nagađanja kakva bi to hrana mogla biti.“ kazao je Josip koji će kao i Mišel po prvi put uploviti u marokansku gastronomiju. „Ako me Maroko dovede u TOP 3, ja idem ove godine u Maroko!“ kroz šalu je kazala Mišel.



Ispod Antine kutije zavijorila se je talijanska zastava. „Spreman sam za malo riskirati!“ spremno je izjavio, dok je Iva zaključila: „Danas je jako kreativan dan za sve nas!“

I u ovom izazovu u MasterChef kuhinji bit će burno. Za kuhanje će kandidati imati sat i 30 minuta, a hoće li unutar tog vremena uspjeti dočarati prepoznatljivo jelo određene mediteranske zemlje vidjet ćemo ovog petka.

Trenutak nepažnje u kojem je Iva napravila poplavu kod svoje radne jedinice stajati će je Dinove opaske o koncentraciji i štedljivim upravljanjem resursa. „Ja sam se toliko fokusirala na ulja, masla jer je to bilo na vatri i u jednom momentu voda kipi iz lonca kojeg sam stavila da se puni na sudoperu“ objasnila je Iva situaciju.



Opasku od žirija dobit će i Ante kojemu će se znoj cijediti niz lice. „Ante, jedno od prvih predavanja koje smo održali je o urednosti i o vlastitoj higijeni. Jedan sistem koji kuhar napravi je da zafrče krpu i napravi bandanu oko glave, da ne moramo jesti tvoj znoj.“ - objasnio mu je Radovan.

Koliko će kandidati biti vješti poznavaoci mediteranske kuhinje i hoće li uspjeti zadiviti nepca žirija otkrijte u petak u MasterChefu od 21 sat.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju