PETAK 22.10

Serija koja je prozvana balkanskim 'Seksom i gradom' čija je druga sezona s nestrpljenjem dočekana ove jeseni u Srbiji dolazi na Novu TV!

(Žene sa Dedinja), Srbija, 2009., serija

Produkcija: Emotion Production
Redatelj: Dušan Lazarević

Adaptacija scenarija: Biljana Maksić
Direktor fotografije: Igor Šunter
Izvršni producent: Goran Stamenković

Svoju prvu televizijsku epizodnu ulogu u 'Ženama s Dedinja' ostvarila je i pjevačica Nataša Bekvalac koja tumači pjevačicu u nevolji.

Uloge:
Čarna Malbaš .... ANĐELKA STEVIĆ
Valerija Savić .... MAJA NOVELJIĆ
Klara Hadđi Popović .... IRENA MIČIJEVIĆ
Alisa Velebi ...... LENA BOGDANOVIĆ
Martin Malbaš .... DRAGAN MIĆANOVIĆ
Ivan Savić ......... GORAN RADAKOVIĆ
Tolja ........ MILUTIN MILOŠEVIĆ (Larin izbor)
Zorka ........ MILENA PERDIĆ
Aleksa Hadži Popović ....... DUBRAVKO JOVANOVIĆ
Doktor Rossi ......... SRĐAN MILETIĆ

Osam nastavaka snimljenih na lokacijama beogradskog naselja Dedinje te više od trideset lokacija diljem Beograda.
Radnje serije se odvija u elitnom beogradskom naselju u kojem se upoznajemo s pričom o četiri moderne, ali potpuno različite žene. Čarna (Anđeljka Stević), Klara (Irena Mičijević), Valerija (Maja Noveljić) i Alisa (Lena Bogdanović) žive raskošan i naizgled ispunjen život, ali svaka na svoj način pokušava pronaći način kako ostvariti istinsku sreću. Pojedini glumci ove serije već su poznati hrvatskoj publici. Goran Radaković imao je epizodnu ulogu u seriji 'Naša mala klinika' i 'Vratit će se rode' dok su Maju Noveljić gledatelji mogli upoznati u telenoveli 'Ljubav u zaleđu'. Lena Bogdanović ostvarila je ulogu u 'Uroti', a mladog Milutina Miloševića gledatelji su nedavno mogli vidjeti u epizodnoj ulozi Tristana u hit seriji 'Larin izbor'.

Priča počinje kada se Čarna i njen suprug Martin Malbaš dosele u otmjeno ekskluzivno naselje Dedinje. Martin je velika glazbena zvijezda koja zauzima prva mjesta na TOP ljestvicama. Na Dedinju žive Klara, uspješna odvjetnica iz stare poznate obitelji, Valerija, domaćica koja se odrekla karijere zbog obitelji te Alisa, talentirana i uspješna umjetnica. Čarna se uskoro sprijatelji s ove tri žene.
Naizgled idiličan život dobrostojećih žena krije mnoge tajne, ucjene, seksualne afere, pranje novca, lažno očinstvo, varanje u kockarnici te jedan leš u Čarninom dvorištu. Sve tajne žena zna njihov zajednički psihoanalitičar, doktor Rosi i njegova prepredena mlada ljubavnica, koja je prvo Alisina, a potom i Čarnina kućna pomoćnica. Kao i sve žene, ove s Dedinja imaju mnogobrojne životne probleme.

Čarna ima opsesivnu potrebu da postane majka, Klara želju da se dočepa suprugovog novca, Valerija ima kompleks niže vrijednosti, a Alisa je ovisna o seksu. 'Žene s Dedinja' su moderne, senzualne i posvećene težnji otkriti život koji bi ispunio praznine u njihovim životima.

O GLAVNIM GLUMICAMA
ANĐELKA STEVIĆ (Čarna)

Anđelka je rođena u Požarevcu, a glumu je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Novom Sadu. Ostvarila je ulogu u predstavama 'Kući', 'Vrijeme zabave' i 'Kabare kabare'. U televizijski opus Anđelke ubrajaju se 'Ulica lipa', 'Gorki padovi' te naslovna uloga u seriji 'Žene s Dedinja'. Ova glumica je i voditeljica emisije '48 sati svadbe' na televiziji Pink. U kolovozu ove godine lijepa je glumica postala majka malog sinčića. Godinu prije udala se za Darija Prpića, vlasnika jednog poznatog restorana.

MAJA NOVELJIĆ (Valerija)
Maja je crnogorska glumica rođena 1996. godine u Podgorici. Kao mala plesala je balet, a već s osam godina dobila je ulogu u dječjem serijalu 'Jole, Jole'. Njezin tri godine mlađi brat radi kao kreativni direktor u timu poznatog pjevača Željka Joksimovića. Udana je za Nebojšu Romčevića, a zajedno s njim ima sina Nikolu. Hrvatskoj publici Maja je poznata po ulozi u seriji 'Ljubav u zaleđu' u kojoj je glavnu ulogu tumačila zvijezda Larinog izbora Filip Juričić. U njezin televizijski opus spadaju uloge u serijama 'Stižu dolari 1 i 2', 'Metla bez drške' te 'Ljubav i mržnja'.

IRENA MIČIJEVIĆ (Klara)
Irena je rođena 12. prosinca 1972. godine u Beogradu. U njezin filmski opus spadaju uloge u filmova 'Byron', 'Mali svijet', 'Andrea', 'Pun mjesec nad Beogradom', a glumila je u serijama 'Na slovo, na slovo' i 'Zauvijek mlad'. Ova glumica je bila velika glumačka nada svoje generacije te je u dobi od 20 godina ostvarila ulogu Ofelije u 'Hamletu'. Nakon toga glumica se odselila u inozemstvo. Tamo je dobila ulogu u seriji 'Coronation Street', najdugovječnijoj britanskoj sapunici.

LENA BOGDANOVIĆ (Alisa)
Lena je rođena 29. prosinca 1974. u Novom Sadu. Ostvarila je ulogu u seriji 'Plavi voz' iz 2012. godine. Hrvatska publika mogla ju je upoznati u seriji 'Urota'. Osim u toj seriji tumačila je uloge i u 'Idealnim vezama' i 'Na slovo, na slovo' . Ostvarila je mnogobrojne filmske uloge, a glumila je i u talijanskim filmovima 'Smrt čestite djevojke' , 'Pljačka trezora', 'Matilda' te u mini seriji 'Carstvo'. U filmu 'Matilda' Lena je glumila zajedno s Jeremyjem Ironsom. Otac joj je novinar, ujak redatelj, a sestra operna pjevačica.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju