Četvrta sezona serije 'Zakon brojeva' producenta Ridleyja Scotta,

od 22. lipnja na Novoj TV!

(Numb3rs), 2005., SAD, krimi serija
4. sezona

Izvršni producenti:
Ridley Scott (Gladijator, Hanibal)
Tony Scott (Prava romansa, Fan)
Brooke Kennedy (I to mi je neki život, Kriminalističke priče)
Alex Gansa (Dosjei X, sestre)

Serija je 2009. godine osvojila nagradu BMI TV Music, a odlična producentska imena te zanimljiva i intrigantna radnja rezultirali su nominacijom za prestižnu nagradu Emmy 2006. godine.

U novoj sezoni serije gledatelji u gostujućim ulogama mogu vidjeti glumce Vala Kilmera, Christophera Lloyda i Željka Ivaneka.

Ridley Scott je proslavljeni redatelj koji potpisuje filmske spektakle poput 'Gladijatora', 'Kraljevstvo nebesko' i 'Pad crnog jastreba'. U seriji 'Zakon brojeva' Ridley se zajedno sa svojim bratom našao u ulozi izvršnog producenta.

Novi nastavci donose mnoge zamršene slučajeve. No nema toga što matematika i kriminalistika ne mogu zajedno riješiti. Tako će se Don i Charlie naći pred rješavanjem slučaja u kojem ubojica ostavlja zamršene biblijske stihove. U svom radu susrest će se i s lopovom koji imitira Robina Hooda. Naime ovaj netipični lopov sve što opljačka darovat će humanitarnim udrugama. Don će morati zaštiti i svoju staru ljubav Robin Brooks koja će se vratiti u Kaliforniju. Braća će se susresti i s otmicom bogate nasljednice koju su oteli ekstremisti…

Uloge:
Rob Morrow ... Don Eppes
David Krumholtz ... Charlie Eppes
Judd Hirsch ... Alan Eppes
Alimi Ballard ... David Sinclair
Navi Rawat ... Amita Ramanujan

Producenti serije 'Zakon brojeva' Ridley i Tony Scott željeli su pokazati kako je to kada se udruže kriminalistika i matematika te na male ekrane u četvrtoj sezoni serije vraćaju red matematike, kompliciranih osjećaja i brutalnih zločina.

Autori serije Nicolas Falacci i Cheryl Heuton pokazuju kako je matematika mnogo više od brojeva te istražuju njezinu logiku i racionalnost. Za potrebe snimanja serije autori su istraživali kojim se sve metodama FBI danas koristi kako bi se riješili slučajevi te koje sve suradnike s raznih područja okupljaju u svom timu.

O ULOGAMA:
ROB MORROW….. DON EPPES
Don Eppes je specijalni agent FBI-a koji žrtvuje svoj privatni život kako bi se u potpunosti posvetio poslu i misiji hvatanja negativaca. U toj namjeri poziva i vlastitog brata kako bi iskoristio njegove genijalne vještine.
Glumca Morrowa publika poznaje kao Joela Fleischmana zbog uloge u kultnoj seriji 'Život na sjeveru' koja mu je donijela tri Zlatna globusa i dvije nominacije za Emmy. Glumio je i u nekim TV filmovima te dobro prihvaćenoj seriji 'Street time'. Iako je priznat kao vrsni glumac, Morrow je dio karijere posvetio pisanju scenarija i režiji. Režirao je nekoliko epizoda serija 'Oz', 'Street Time' i 'Dodir s neba', te filmove 'The Silent Alarm' i 'Maze'. Rođeni Njujorčanin, nije propustio priliku da zaigra i na Broadwayu. Danas živi u LA-u i u odboru je humanitarne udruge koja se bori protiv jedne vrste teške neuromišićne bolesti.

DAVID KRUMHOLTZ….. CHARLIE EPPES
Charlie Eppes je profesor matematike na Tehničkom fakultetu u Južnoj Kaliforniji. Vrlo je oprezan s ljudima i zaokupljen predmetima. Dolazi u L.A. kako bi svom bratu i FBI-u pomogao rješavati zamršene zločine.
Glumac Krumholtz nedavno je ostvario ulogu u hvaljenom filmu 'Ray' s Jamiejem Foxxom, a moglo ga se vidjeti u 'Harld and Kumar go to White Castle', te kao vilenjaka Bernarda u 'Santa Clause 2', komediji Tima Allena. Manje uloge ostvario je u 'Meksikancu', '10 stvari koje mrzim na tebi', 'Seidewalks of New York' i 'Liberty Hights'. Imao je zapažena epizodna gostovanja u serijama 'Hitna služba', 'Undeclared' i 'Geeks and Freeks'.

JUDD HIRSCH….. ALAN EPPES
Alan Eppes je ponosni otac Dona i Charlieja. Vrlo je zadovoljan što njegovi sinovi, koji se vole natjecati među sobom, napokon imaju nešto zajedničko. Alan je u mirovini, ali se zabavlja miješanjem u privatne i poslovne živote svojih sinova. Stalno se prepire s Charlije, a i dalje pati za svojom ženom.
Judd Hirsch je lice obilježeno ulogom u omiljenoj seriji 'Dragi, John' koja mu je donijela Zlatni globus za najboljeg glumca u humorističnoj seriji. Dva Emmyja je zaradio kao Alex Rieger u seriji 'Taxi'', a zapaženu ulogu odigrao je i u seriji 'George and Leo'. Nominiran je i za Oscara u kategoriji najbolje sporedne uloge u filmu 'Ordinary People', a glumio je i u naslovima 'King of the Gypsies', 'Teachers', 'Čovjek na mjesecu' i 'Dan nezavisnosti'.
Odrastao je u New Yorku gdje i danas živi, a zanimljivo je da je prije Akademije studirao strojarstvo. Glumio je i na Broadwayu što mu je donijelo i dvije kazališne nagrade Tony.

 

NAVI RAWAT….. AMITA RAMANUJAN
Lik Amite Ramanujan je nazvan po Srinivasu Ramanujanu, samoukom indijskom matematičaru koji je radio u prva da desetljeća 20. stoljeća, a značajnija mu je suradnja s G.H. Hardyjem u teoriji brojeva.
Navi Rawat je rođena 5. lipnja 1977. godine u Kaliforniji. Za njen atraktivan i egzotičan izgled zaslužni su indijsko-njemački korijeni. Navi ima diplomu iz engleske i američke književnosti.

ALIMI BALLARD….. DAVID SINCLAIR
David Sinclair je agent u FBI-u, koji je bio dodijeljen Donu na obuku. David se brzo prilagodio te uspješno sudjeluje u rješavanju zločina.
Glumac Alimi Ballard je rođen 17.listopada 1977.godine u Bronxu. Glumio je u seriji 'CSI', a u njegov filmski opis spada i uloga u filmu 'Časni ljudi'.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju