Tajanstveni novi profesor povijesti Alaric Saltzman (Matt Davis) popušta Jeremyju koji ga upoznaje s Jennom.

9.ep - 13. siječnja

Tajanstveni novi profesor povijesti Alaric Saltzman (Matt Davis) popušta Jeremyju koji ga upoznaje s Jennom. Bonnie sanja uznemirujuće snove o jednom od svojih predaka. Usprkos Eleninim naporima da smiri stvar, Bonnie i Caroline se i dalje svađaju oko medaljona. Kada djevojke održe seansu da si olakšaju odluku, rezultat je čudniji od svega što su zamišljale. Matt pomaže Caroline u trenutku kad joj treba prijatelj. Damon napokon Stefanu otkriva šokantan razlog svoga povratka.


10.ep - 14. siječnja

Nakon što je pročitao dnevnik jednog od predaka obitelji Gilbert, Jeremy dobije poriv da se vrati svom hobiju: crtanju fantastičnih bića, talentu kojeg je zaboravio kad su mu umrli roditelji. Na iznenađenje svojih prijatelja, Matt i Caroline nastavljaju se družiti. Kad šerif Forbes (Marguerite Macintyre) kaže Damonu da se dogodio još jedan napad, ovaj se ponudi da pronađe ubojicu i usput sazna šokantne stvari o obiteljima koje su osnovale grad. Alaric (Matt Davis) pomaže razriješiti čudnu scenu između Jeremyja, Tylera i gradonačelnika Lockwooda (Rob Pralgo). Stefan i Elena ponovno se slažu, ali sve se promjeni kad Elena slučajno dođe do potresnog otkrića.


11.ep - 15. siječnja

Damon putuje u Georgiju gdje iznenadi staru ljubav, Bree (Gina Torres), i traži da mu pomogne shvatiti kako otvoriti grobnicu. U procesu Damon dolazi licem u lice s nekim tko ga želi kazniti za prošla zla. Stefan se otvara Grams (Jasmine Guy) u nastojanju da pomogne Bonnie prevladati strahove i prihvatiti vlastite moći. Dok u knjižnici radi istraživanje za zadaću iz povijesti, Jeremy upoznaje slatku, ali štreberastu djevojku Anne (Malese Jow) koja ima vlastite teorije o folkloru Mystic Fallsa. Kad se Damon vrati iz Georgije, Stefan ga čeka s vijestima koje će promijeniti njihov svijet.


12.ep - 16. siječnja

Dok Stefan i Damon pokušavaju otkriti identitet novog vampira u gradu, Stefan Eleni daje nakit napunjen verbenom kako bi zaštitio njezinu obitelj i prijatelje. Matt zbog potrebe za novcem prihvaća posao u Mystic Grillsu gdje bivša srednjoškolska nogometna zvijezda, Ben (Sean Faris), radi kao barmen. Ben priskače Bonnie u pomoć kad primijeti da ju Damon gnjavi. Damon i Stefan idu s Elenom na školski ples u stilu pedesetih gdje se Alaric (Matt Davis) predstavlja Damonu.


13.ep - 17. siječnja

Stefan i Damon se kroz slike prisjećaju davnih vremena i onoga što su građani, uključujući njihova oca Guiseppea Salvatorea (James Remar) i Pearl (Kelly Hu) radili, a što je dovelo potresnih događaja koji su uzrokovali razdor među njima. U sadašnjosti, Bonnien spoj s Benom (Sean Faris) krene naopako. Elena pomaže Stefanu dok se on i Damon natječu tko će brže pronaći izgubljeni dnevnik Eleninih predaka. Stefan otkriva zašto se Alaric (Matt Davis) zanima za dnevnik i povijest grada. Damon otkriva da se stari poznanik vratio u grad s misijom koju on razumije.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju