Uživajte u hvaljenoj seriji "U sedmom nebu" na programu Nove TV!

(7th Heaven), SAD, 2005.
8. sezona

Autor: Brenda Hampton
Izvršni producenti: Aaron Spelling, E. Duke Vincent, Brenda Hampton

NAGRADE:
Serija je ukupno osvojila 20 nagrada te je nominirana u 55 kategorija.
-2004. godine serija je osvojila nagradu Young Artist za najbolju glumačku izvedbu u kategoriji sporedne glumice (Mackenzie Rosman)
-2000. i 2001. godine osvojila je nagradu ASCAP za najbolju TV seriju
-2002. godine osvojila nagradu Family Television Drama, te nagradu Teen Choice
2003. godine serija je osvojila Teen Choice, a David Gallagher je proglašen glumačkom nadom
-1997. godine serija je nominirana za nagradu Emmy - Patricia Van Ryker (produkcija) i Mary Ann Good (scenografija)

GLUME:
Stephen Collins ... Eric Camden
Catherine Hicks ... Annie Camden
David Gallagher ... Simon Camden
Beverley Mitchell ... Lucy Camden
Mackenzie Rosman ... Ruthie Camden
Nikolas Brino ... Sam Camden
Lorenzo Brino ... David Camden
Jessica Biel ... Mary Camden
Ashlee Simpson-wentz... Cecilia
George Stults ... Kevin Kinkirk
Happy the dog ... Happy
Carlos Ponce ... Carlos rRvera
Jeremy London ... Chandler Hampton

U NOVIM NASTAVCIMA:
Obitelj Camden provodi posljednji tjedan ljeta u kući na plaži. Na početku ljeta Simon (David Gallagher) je skrivio smrt Paula Smitha u automobilskoj nesreći. Iako mu svi pokušavaju pomoći, Simon se teško nosi s nastalom situacijom. Eric (Stephen Collins) i Annie (Catherine Hicks) pokušavaju nagovoriti Simona da se vrati u školu koja počinje za tjedan dana. No Simon odluči otići u New York kako bi pobjegao od problema koje ima u Glen Oaku. Lucy (Beverley Mitchell) i Kevin (Terry Rhoads) su odlučili načeti temu o djetetu, a Chandler doznaje da se Roxanne (Rachel Blanchard) ne sviđa pomisao da postane svećenikova žena. Pravo iznenađenje za obitelj Camden slijedi kada saznaju kako se Mary (Jessica Biel) udala za Carlosa (Carlos Ponce). Novi počeci, ljudi i situacije ponovno će iskušati složnost obitelji Camden.

'Normalna američka obitelj' bila je osnovna ideja autorice serije Brende Hampton koju je iznijela producentu Aaronu Spellingu. U sljedećih 11 sezona uspjeli su na ekran prenijeti ono što čini bit obitelji i zarobiti srca milijuna gledatelja diljem svijeta. Ova obiteljska drama pokriva širok spektar tema – od seksa tinejdžera i droge do alkoholizma, oružja i rasizma, pa ju kritičari iz sezone u sezonu opisuju kao realističnu, intrigantnu i zabavnu seriju. Do jedanaeste sezone, koja se posljednja emitirala u SAD-u, Eric i Annie su svoju obitelj povećali za još dva člana, pa naslov serije odgovara broju djece (7) u obitelji Camden.

ZANIMLJIVOSTI
-protagonisti serije Stephen Collins (Eric Camden) i Catherine Hicks (Annie Camden) su glumili u 'Zvjezdanim stazama'. Stephen Collins je tumačio zapovjednika Willarda Deckera, a Catherine Hicks je utjelovila doktoricu Gillian Taylor.
-na početku desete sezone serija 'U sedmom nebu' je postala najdugovječnija obiteljska dramska serija u povijesti SAD-a.

O GLUMCIMA:

Stephen Weaver Collins
Srednje ime Weaver je prezime obitelji njegove majke. Njegov predak je bio general James B. Weaver, kandidat stranke Greenback u 19. stoljeću i kandidat Populističke stranke za predsjednika Sjedinjenih Država. Stephen i njegova supruga Faye Grant imaju kćer Kate. Glumio je u seriji 'Zvjezdane staze.' Stephen je nominiran 1987. godine za Emmy. Velečasni Eric Camden, Collinsov lik u 'U sedmom nebu' je uvršten na deseto mjesto top-ljestvice '50 najboljih TV očeva svih vremena'. Stephena su gledatelji mogli vidjeti i u filmu 'Krvavi dijamant' u kojemu je utjelovio admirala.

Catherine Hicks
Tijekom mnogih godina koliko se profesionalno bavi glumom, Catherine Hicks, nominirana za Emmy, skupila je dojmljivu listu filmskih, televizijskih i kazališnih zasluga. Rođena na Manhattanu i odgajana u Scottsdaleu, u državi Arizoni, uloga Hicksove u 'U sedmom nebu' je njena četvrta redovna uloga u televizijskoj seriji. Lik kojeg tumači u 'U sedmom nebu' je dobio naziv Najbolji uzor za žene. Ono što ju je učinilo jednom od najprisutnijih i najpopularnijih glumica je njena uloga Marilyn Monroe u 'Marilyn: Neispričana priča' za koju je bila nominirana za Emmy.

Barry Watson
Barry Watson je glumio u seriji 'U sedmom nebu' šest godina. Watson je prvi puta nastupio na filmu u crnoj komediji Kevina Williamsona 'Podučavajući gospođu Tingle'. Također je glumio u 'Sorority Boys' s Michaelom Rosenbaumom ('Smallville'). Prije nego što je dobio ulogu u seriji 'U sedmom nebu', Watson porijeklom iz Traverse Cityja u državi Michigen, glumio je u HBO-ovom filmu 'Napad na ženu od 50 stopa' u kojem glumi Daryl Hannah. Watson trenutno živi u Los Angelesu.

David Gallagher
David Gallagher glumi Simona Camdena u 'U sedmom nebu''. Ostavio je svoj trag na velikom platnu ulogom u 'Fenomenu' u kojem glume John Travolta i Robert Duvall. U hit nastavku 'Gle tko to govori' ponovo se udružio s Johnom Travoltom. Gallagheru je dodijeljena nagrada Teen Choice za ulogu u seriji 'U sedmom nebu'. Nominiran je za istu nagradu i 2004. godine. Također je triput nominiran za 'Nagradu za mladu zvijezdu Hollywood Reportera' u kategoriji najbolje izvedbe. Gallagher je postao dobitnikom te nagrade 1998. godine za ulogu u seriji 'U sedmom nebu'. David je ostvario i uloge u serijama 'Zakon brojeva', 'Kosti' i 'Smallville'.

Beverly Mitchell
U dobi od četiri godine Mitchell je probila led pojavljivanjem u reklami Oscara Meyera. Otada stalno radi na televiziji i filmu. Mitchell se može vidjeti u glavnoj ulozi 'Na pravome putu', filmu koji je snimljen prema životnoj priči Erice Enders, prve djevojke koja je vozila juniorske utrke automobila. Prije uloge u seriji 'U sedmom nebu', Mitchellova je glumila u komičnoj seriji 'Phenom' zajedno s Judith Light. Gostovala je u brojnim serijama kao što su 'Melrose Place' i 'Baywatch'.

Mackenzie Rosman
Mackenzie Rosman je debitirala na televiziji kao oprezna Ruthie Camden u seriji 'U sedmom nebu'. Kada je izašla na audiciju u dobi od pet godina, Rosman se dojmila producenta Aarona Spellinga i drugih prišavši svakome u sobi i rukujući se dok se predstavljala. Kada Rosman nije na setu, voli čitanje, gimnastiku i jahanje. Za ulogu Ruthie 2004. godine osvojila je nagradu Teen Choice.

Georg Stults
Georg Stults unosi obilje talenta i dobrog izgleda u njegovu običnu ulogu policajca Kevina Kinkirka, supruga Lucy Camden. Mimo gostovanja u popularnim serijama kao što su 'Will i Grace', 'Prijatelji' i 'Spin City', Stults se pojavljuje u brojnim televizijskim i novinskim reklamama za parfem Liz Clairborne "Bora, Bora". Rođen u Detroitu, Stults je počeo pohađati satove drame i glume u srednjoj školi i nastupio u brojnim predstavama. Osim nastupa na pozornici, nastupao je u ringu kao hrvač i tako dobio hrvačku stipendiju za Sveučilište južni Kolorado. Prebacio se na Whittier College na trećoj godini kako bi bio bliže bratu Geoffu koji je sasvim slučajno glumio njegovog brata Bena u seriji 'U sedmom nebu'.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju